Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 13:42:18

Valašské Meziříčí rozdalo občanům zdarma kompostéry

Valašské Meziříčí rozdalo občanům zdarma kompostéry

V květnu si mohli zahrádkáři z Valašského Meziříčí pořídit zdarma na svou zahradu kompostér. Tímto krokem chce město snížit podíl bioodpadu, ročně se ho odveze přes 500 tun.

„Věříme, že kompostéry budou občanům dobře sloužit. Zároveň také přinesou pozitivní efekt v podobě nižšího objemu ukládaného bioodpadu na skládkách. Naším cílem je podpořit správné nakládání s biologicky rozložitelnými odpady a kompostování jako nejvhodnější způsob jejich využití,“ říká starosta města Robert Stržínek.

V rámci projektu „Rozšíření systému separace BRO v obcích Mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko“, který je zaměřen na podporu domácího kompostování, poskytne město Valašské Meziříčí na základě smlouvy o výpůjčce občanům zdarma kompostéry. Požádat si o kompostér může každý, kdo má na území města trvalé bydliště.

Na nákup 500 kusů domácích kompostérů získalo město evropskou dotaci. „Po dobu udržitelnosti dotačního projektu, tj. do roku 2024, budou kompostéry občanům bezplatně vypůjčeny, poté přejdou do jejich vlastnictví,“ vysvětluje Robert Stržínek.

Kompostér má objem 1 050 litrů, s tím, že je složen ze tří komor, které jsou navzájem propojeny. Jeho výhodou je snadná údržba a také jednoduché sestavení. „Kompost lze vybírat ze všech stran, je dobře zabezpečen proti otevírání větrem či zvířaty. Větrací otvory jsou umístěny po celém obvodu,“ popisuje starosta. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama