Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2020 20:11:00

Stop skladům u dálnic a krajské byty pro mladé

Stop skladům u dálnic a krajské byty pro mladé

Středočeská ČSSD zahájila kampaň do krajských voleb.

 Dne 23. 8. 2020 od 13:00 proběhlo zahájení kampaně ČSSD pro volby do krajského zastupitelstva ve středních Čechách. Akce se uskutečnila na louce malebného hotelu Mlýn Karlštejn. Přítomni byli předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček, ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a ministr zemědělství Miroslav Toman.

Úvodního slova se ujal náměstek ministryně práce Jany Maláčové a kandidát na hejtmana Středočeského kraje Robin Povšík, který ukázal, že sociální demokracie je v kraji připravená v kampani zabojovat o vedení kraje a senátorská křesla. „Absolutním protikladem sociálnědemokratické stabilitě a jistotě je chaos a nekompetentnost ministra zdravotnictví,“ prohlásil Povšík a slíbil voličům řešit problémy kraje místo líbivého politického marketingu. Slova se následně ujali všichni ministři, kteří jeho slova potvrdili a popřáli kampani hodně zdaru.

Středočeskou kandidátku do krajských voleb podpořil i předseda ČSSD Jan Hamáček. „Sociální demokracie v posledních měsících prokázala, že si dokáže poradit i s krizí, kterou nikdo nečekal. Robin to dokazuje na ministerstvu práce i v Mladé Boleslavi. Jeho týmu kolem kolem zeleného erka věřím,” připomněl Hamáček Povšíkovu zelenou škodovku, kterou objel o prázdninách kraj.

Představeni dále byli kandidáti do jednotlivých okresů, středočeští kandidáti do Senátu Parlamentu ČR, volební program a cíle, mezi které patří: Zahájení výstavby krajských bytů, Dostupná lékařská péče, Více míst v domovech pro seniory, 240 nových sportovišť, Lesy místo skladů, Posílení veřejné dopravy. Na závěr zahájení všichni kandidáti slavnostně podepsali základní šestero programu a svým podpisem stvrdili slib ho splnit.

„Chci řešit konkrétní věci, které tíží obcatele kraje. Pomoci mladým rodinám k dostupnému bydlení v krajských bytech nebo zastavit bujení skladových areálů ve středních Čechách,” připomněl ve svém projevu Povšík programové priority.

Zbytek odpoledne se nesl v přátelském a rodinném duchu při odpoledním grilování, pro děti byl připraven bohatý program formou her, tvořivých dílen, soutěží a dalších. Pro novináře byla na místě možnost rozhovorů s kandidáty a ministry.

Zahájení bylo možné sledovat prostřednictvím živého vysílání na facebookových stránkách Robina Povšíka a nebo na webu ZDE, kde budou během horké fáze kampaně zveřejňovány informace z kampaně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama