ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2010 16:21:00

Zákonodárce ODS z hlavního města musíme sjednotit

Zákonodárce ODS z hlavního města musíme sjednotit

Kandidáti do senátu budou podporovat hlavní město.

Dostavba Pražského okruhu, vznik metropolitní policie a podpora při prosazování zákonů navrhovaných hlavním městem. To jsou některé z cílů tří pražských kandidátů ODS do podzimních senátních voleb. Petr Bratský, Vladislav Lipovský a Milan Pešák garantují, že v horní komoře parlamentu nezapomenou na svou domovskou oblast i město a v senátu zužitkují své bohaté zkušenosti z komunální politiky.  

„Hlavní město nutně potřebuje dokončení severozápadní části Pražského okruhu. Podpořím i účast státu na prodloužení trasy metra A," sdělil Petr Bratský, kandidát ODS ve volebním obvodu číslo 25, který zahrnuje Prahu 6, Prahu 17-Řepy, Prahu-Zličín, Prahu-Přední Kopanina, Prahu-Nebušice, Prahu-Suchdol a Prahu-Lysolaje.  Ve funkci senátora chce přispět k udržení vládní většiny v horní komoře parlamentu a tím i k rychlejšímu průběhu nezbytných reforem a snížení zadlužení země. Věnovat se chce i oblastem školství, mládeže a kultury. „Jako člen expertní skupiny Platforma pro transparentní veřejné zakázky budu také prosazovat účinnější protikorupční zákony," vysvětlil Bratský.

Jeho kolega, současný starosta Městské části Praha 10 Vladislav Lipovský, chce v horní komoře parlamentu podpořit vznik metropolitní policie v Praze. Ta přinese do budoucna větší počet strážníků do ulic a zajistí jejich efektivnější činnost. „Hodlám se také podílet na změně školského zákona a v souladu s volebním programem ODS budu prosazovat zvýšení spodní hranice trestu za distribuci drog mladistvým," popsal své cíle Vladislav Lipovský, který kandiduje ve 22. volebním obvodu, pod který spadá Praha-Dubeč, Praha-Štěrboholy a Praha 10 bez části katastrálního území Vinohrady. Podle něj je také důležité přijetí zákona o sociálním bydlení, který umožní lepší podmínky pro nájemníky v obecních i soukromých domech.

Změnu loterijního zákona hodlá prosazovat třetí kandidát ODS do senátu a pražský radní Milan Pešák. „Jsem přesvědčený, že o všech typech výherních automatů, a tedy i videoterminálů, by si měly na svém území rozhodovat jednotlivé městské části a obce samy," vysvětlil Pešák s tím, že současný počet heren v hlavním městě je na hranici únosnosti a musí se razantně zredukovat. Milan Pešák, který kandiduje ve volebním obvodu číslo 19, konkrétně oblasti Praha 11, Praha 15, Praha 22, Benic, Dolních Měcholup, Kolovrat, Královic, Křeslic a Nedvězí může v senátu zúročit své čtrnáctileté zkušenosti z práce v sociálních službách. K jeho dalším programovým cílům patří požadavek na snížení věku trestní odpovědnosti a vyrovnání věkového omezení pro nástup k městské a státní policii, které městskou policii znevýhodňuje. Jako představitel horní komory parlamentu by se chtěl Milan Pešák podílet na prosazení změn zákona o sociálních službách a přijetí zákona o rehabilitaci. „Měly by vyřešit financování a usměrňovat péči tak, aby účinně pomáhaly těm, kteří si nemohou pomoci sami a na druhé straně motivovaly lidi k tomu, aby se aktivně zapojili do běžného života a do práce," dodal Pešák.  

Praha má zákonodárnou iniciativu a může tedy předkládat změny a návrhy zákonů. „Naším cílem je pokusit se sjednotit zákonodárce ODS z hlavního města k podpoře Prahou navrhovaných úprav," uvedl předseda ODS Praha Boris Šťastný. K nim patří například právě návrh na zřízení metropolitní policie nebo novela silničního zákona, která umožní účinnější postup proti nepoctivým taxikářům: „Prosazovat budeme také zavedení takzvaných daňových asignací, kterými mohou lidé dávat část svých daní na své vzdělání a podporu školství," řekl Boris Šťastný.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama