Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2015 16:53:04

Celostátní setkání mladých komunistů – 2015

Celostátní setkání mladých komunistů – 2015

Ve dnech 5. - 7. června proběhlo celostátní setkání mládeže KSČM organizované Komisí mládeže ÚV KSČM. Ve středisku Štoky vedle zábavy rovněž probíhaly přednášky a besedy se zajímavými hosty.

Setkání bylo letos vybráno s ohledem k památce Petra Vejvody, který byl zavražděn psychicky nemocnou ženou při obraně spolužaček před Školou ve Žďáru nad Sázavou.

Vystoupili zde europoslanci za KSČM Miloslav Ransdorf a Kateřina Konečná. Setkání se zúčasnili poslanci za KSČM Vojtěch Filip, Pavel Kováčík, Jiří Dolejš, Josef Zahradníček, Marie Pěnčíková, Jan Klán, Květa Matušovská nebo zastupitelé Ján Lahvička a Jaromír Růžička.

V debatách se diskutovalo o otázce uprchlíků v Evropě, transatlantické smlouvy TTIP a otázkách minulosti strany. Přítomní mladí zastupitelé diskutovali ohledně efektivity kampaní v komunálních volbách jako jsou facebookové stránky, používání jednoduché (červeno – bílé) grafiky a využívání společenských akcí.

Diskutovalo se také ohledně politického chování: Kdy není například vhodné pouštět se do konfliktů (na kandidátní listině), protože se tím akorát srážejí preference politické straně. Rovněž se probíraly programové dokumenty k plánovanému sjezdu jako například zřizování veřejných podniků či práva na první zaměstnání, které by tyto podniky mohly poskytovat.

Celkově se na akci sešlo kolem 80 mladých komunistů z celé republiky. Na závěr přijali účastníci setkání prohlášení, ve kterém mladí komunisté vyzývají ostatní mládežnické levicové demokratické organizace ke spolupráci.

Pavel Herman

Prohlášení mladých komunistů, Štoky 7. 6. 2015

Mladí komunisté si ze setkání organizovaném Komisí mládeže ÚV KSČM odnášejí řadu nových zkušeností a podnětů pro další práci. Potvrdili, že mladí komunisté jsou pro svět bez válek, kde základem budou práva lidí práce.

Mladí komunisté jsou otevřeni spolupráci se všemi levicovými demokratickými mládežnickými organizacemi.

Schválilo na 80 účastníků setkání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama