Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2016 19:41:15

Na vzrůstající počet advokátů budou zřejmě doplácet občané

Na vzrůstající počet advokátů budou zřejmě doplácet občané

V České republice vzrůstá počet advokátů, kteří se zřejmě budou muset uživit tím, že se budou v Česku uměle vyvolávat příčiny, které budou tito nadbyteční právníci dlouhodobě řešit.

Vzrůstá počet advokátů

Shrneme si to rovnou. Podle součtu České advokátní komory bylo v roce 1990 v ČR celkově 1.117 advokátů, v roce 1995 jejich počet vzrostl na 4.969, v roce 2000 potom na 6.207. V roce 2006 se počet advokátů pohyboval v počtu 7.687, aby se v roce 2012 jejich řady rozrostly na 9.526 advokátů.

Nefunkčnost státní správy

Například Policie ČR ani státní zástupci obvykle neřeší banální případy, které jsou v jejich kompetenci. Občané jsou tak nuceni pořizovat si úplně zbytečně advokáty na záležitosti, které by měla řešit policie s heslem „Pomáhat a chránit.“ Jelikož soudy obvykle zcela záměrně či uměle protahují řízení, tak jsou občané nucení si tyto služby právních zástupců kupovat dlouhodobě.

Závěr

Pokud se máme zamyslet nad tím, kdo tyto lidi bude živit, tak to budou zřejmě zcela určitě obyčejní lidé. Stáčí jen, aby se v tomto Absurdistánu vyráběly jen docela banální problémy nebo docházelo k soudním průtahům (třeba i 10 let), které potom zaplatí stát nebo občané přímo z vlastní kapsy.

Výsledkem bude rostoucí počet právních poradců, exekutorů a advokátů. Věřte, nevěřte, ale opravdu se nejednalo o žádnou konspiraci, když se ve zprávách BIS (Bezpečnostní informační služby) psávalo o justiční mafii a prorůstání klientelismu v justici.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama