Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2016 11:02:25

Návštěva Miloše Zemana ve Slavkově u Brna

Návštěva Miloše Zemana ve Slavkově u Brna

Dne 26. ledna 2016 navštívil prezident Miloš Zeman za doprovodu hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a starosty Michala Boudného Slavkov u Brna.

Hejtman Jihomoravského kraje poděkoval panu prezidentovi za to, jakým způsobem vykonává svoji funkci a připomněl jeho třetí výročí od zvolení do funkce.

Miloš Zeman v úvodu řekl, že když politici dostanou před ústa mikrofon, tak propadnou nemoci zvané žvanivost. Nejhlubší myšlenku můžete vyjádřit ve třech minutách projevu. Tuto skutečnost můžeme vidět při parlamentních obstrukcích, kde žvanění nabývá převahy nad racionální diskuzí.

Prezident si vypůjčil výrok Napoleona Bonaparte – Když k císaři dorazila ordonace a hlásila mu: „Útočíme do desetinásobné přesily,“ císař odpověděl: „Útočte dál, než si vás stačí spočítat.“ Prezident Zeman k tomu uvedl: A já bych všem nám popřál, abychom dovedli bojovat proti přesile, přesile závisti, pomluv a urážek,“

1) Kauza otrávených vod

První tazatelka se obrátila na Zemana ohledně špatné vymahatelnosti práva a uvedla příklad, kdy se setkala s nezájmem soudů i policejních vyšetřovatelů ve věci otrávených spodních vod v Ivanovicích na Hané.

Zeman odpověděl, že problém otrávených spodních vod by měla řešit inspekce životního prostředí, která má podle správního práva povinnost odpovědět na podnět do třiceti dnů, a pokud se tak nestalo, tak se jedná o správní delikt

Žena uvedla, že se s podněty obrátila na ministra Babiše. Michal Hašek požádal o kopii podání, které žena přinesla a přislíbil pomoc. Prezident přislíbil, že se v této záležitosti obrátí na ministra životního prostředí Michala Brabce, který byl do resortu zvolen za hnutí ANO.

2) Elektronická evidence tržeb

Na dotaz ohledně elektronické evidence tržeb prezident Zeman odpověděl, že doporučuje spíš registrační pokladny s fiskální pamětí, které jsou obvyklejším řešením tohoto problému. Proto je vhodné najít řešení, které daňovým podvodům zabrání.

Prezident uvedl, že daňové podvody vystavují poctivé řemeslníky, kteří daně platí, vystavují do horší situace, neboť ti nepoctiví mnohdy nevystavují své služby na fakturu a nemusí platit onu povinnou daň.

3) Řešení imigrační krize

Na konkrétní dotaz ohledně migrační krize prezident odpověděl: „Řešení by mělo být na dvou úrovních. První úroveň by měla být celoevropská, kde jsem zastáncem celoevropské pohraniční stráže, protože Evropská unie musí umět chránit své vnější hranice...“

A druhou úrovní je ochrana našich hranic smíšenými hlídkami policie a armády, protože je lepší nelegální migranty lepší na naše území vůbec nepouštět, než je umísťovat do detenčních středisek... “

4) Odchod z Británie by způsobil nerovnováhu

Prezident uvedl, že je proti vystoupení Velké Británie: „Důvodem, proč jsem proti je zejména ten, že pak by Evropskou unii ovládaly pouze dva silné státy jako Francie a Německo a neexistovala by potřebná rovnováha.“

Kdyby tento tandem Paříž a Berlín byl bez Londýna, tak hrozí taková dominance těchto dvou zemí v Evropské unii, že proti jejich vůli neprosadíte prakticky nic. Dovolíte-li jednoduchý bonmot. Stůl na třech nohách je stabilnější než stůl, který má nohy pouze dvě.“

5) Poslední dotaz se týkal brněnské průmyslové zóny

Poslední dotazovaný citoval z výnosu vlády z roku 2000, který se týkal brněnské průmyslové zóny. Tazatel upozorňoval na situaci v přilehlé oblasti Slatiny (dále Lišně, Tuřany, Šlapanice, Černovice, Podolí, kde doprava znemožňuje život.

Jihomoravský hejtman vysvětlil, že problémem Brna je ve skutečnosti to, že nemá nový územní plán, protože ho blokuje náměstek primátora za Stranu Zelených. V Brně je takový stav, že kvůli neschopnosti některých lidí má dnes město územní plán z roku 1994 a bez nového územního plánu nelze situaci řešit.

Prezident také obdržel poděkování za odvážný postoj k ideologii islámu, kde se tazatel zmínil o postoji islámu k ženám, který je podle něj neslučitelný s naší kulturou. Miloš Zeman odpověděl citátem súry z Koránu, která zní: „Pokud je žena neposlušná, bij ji.“ Vztah kultury islámu k ženám je odlišný od vztahu evropské kultury, odpověděl prezident. 

VIDEO: Návštěva prezidenta Miloše Zemana ve Slavkově u Brna 

Prezident Miloš Zeman umisťuje pamětní stuhu na prapor města Slavko v u Brna ve společenském centru Bonaparte. Vedení radnice v čele se starostou města Michalem Boudným pro prezidenta připravilo dárkový koš s regionálními potravinami.

ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=tP6oo3T416k

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama