Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2015 19:43:43

Rozhovor s Tomio Okamurou – 17. listopadu 2015

Rozhovor s Tomio Okamurou – 17. listopadu 2015

Dne 17. listopadu 2015 proběhla v Praze na Václavském náměstí protivládní demonstrace proti ilegálním migrantům, terorismu a politice současné vlády. Akci organizovala SPD.

Jako člen „Spolku českých novinářů jsem se zúčastnil demonstrace, která nesla název: „Za naši kulturu a bezpečnou zem.“ Položil jsem Tomio Okamurovi, který je předsedou strany SPD – Svoboda a přímá demokracie několik otázek.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=NShFhsdX7gU

Chtěl jsem se Vás zeptat: Považujete dnešní demonstraci za úspěšnou?

Tomio Okamura: „Tak dnešní demonstrace úspěšná je. Přišlo odhadem více než 5.000 lidí. Možná i více. Vlastně kvůli takovému množství lidí byla policie přinucena uzavřít magistrálu, aby se tak velké množství lidí vůbec před muzeum vešlo.

Takže je už vidět to obrovské množství lidí, kterým dochází trpělivost s tím, jak jedná naše současná vláda a s tím, že v České republice není demokracie. Je to o čem pořád hovořím. My prosazujeme demokracii, přímou demokracii a lidé začali cítit tu bezmoc, kdy vláda jedná proti drtivé většině obyvatel.

Znova jsem chtěl říci, že tato demonstrace je jedním z kamínků v mozaice politického tlaku, který vytváříme jako politická strana. Dalšími součástmi jsou samozřejmě petice, konkrétní návrhy zákonů, předkládání konkrétních řešení v parlamentu. Samozřejmě také jednání se zahraničními partnery, kteří nás také podporují v čele s Národní frontou Marie LePean a podobně.

To znamená, že to je jedna z mnoha věcí, kterými vytváříme samozřejmě ten politický tlak na požadované změny.

Chtěl bych se Vás ještě zeptat: Plánujete ještě nějakou demonstraci?

Tomio Okamura: „Tak v tuto chvíli jsme ten plán zatím ještě nesestavili, protože se blíží zima a chceme lidi nechat, aby si trošku odpočinuli. Samozřejmě, že kdyby probíhala nějaká aktuální věc a něco se náhodou stalo, tak půjdeme do ulic znova. Nicméně do Vánoc bychom chtěli určitě lidem nechat, aby prožili spokojené a klidné vánoční svátky, pokud to půjde v rodinném kruhu.

Samozřejmě v našich aktivitách a především přípravě zákonů nepolevujeme. Příští rok samozřejmě budeme plánovat další a další akce.

Děkuji Vám za rozhovor

Bc. Pavel Herman

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama