Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2013 7:00:00

Proč kandiduji

Proč kandiduji

Důvodů, proč jsem přijal kandidaturu do PSP ČR za KDU-ČSL v Jihočeském kraji, je několik. Zde jsou ty nejdůležitější.

Politika je špinavá a všem jde pouze o korýtko, to slýchávám velmi často. Politika je ale věc veřejná. Současný stav je bohužel žalostný, kdy v politice jsou převážně lidé ziskuchtiví, a podle toho náš národ spravují. Pokud takové lidi budeme stále volit, nic se nezmění. Navíc reálně hrozí, že ve volbách vyhrají komunisté a na ministerská křesla se dostanou udavači z dob minulých. Neobhajuji vládní koalice za posledních 23 let, které se podílely na rozkradení našeho státu, ale zrůdnost doby minulé je neoddiskutovatelná a s dnešním režimem neporovnatelná.
Důvod, proč jsem se rozhodl aktivně zapojit do politického dění, je ten, že odmítám sedět u piva, sledovat rozkrádání našich daní a co hůř, přihlížet tichému, plíživému a nebezpečnému nástupu komunistů.

Důvod, proč kandiduji za KDU-ČSL v Jihočeském kraji, je ten, že jsou mně křesťansko-demokratické principy nejbližší. Navíc strana prošla v roce 2010 katarzí a kompletně se od té doby vyměnilo vedení strany, kde je dnešní průměr 44 let. Je mi jasné, že KDU-ČSL má řadu chyb, na kterých je třeba tvrdě pracovat. Jsem však přesvědčen, že své voliče strana nezklame a pokud nebude schopna prosadit svůj program, raději půjde do opozice.

Nabídek spolupráce s politickými stranami jsem měl několik a řada by se pro mě mohla jevit jako výhodnější při realizování mého osobního zisku. To je odpovědí na výtku, že vše dělám pouze z vlastního prospěchu, pouze pro korýtko.

Jako demokrat se chci aktivně věnovat poukazování na zločiny doby minulé a nedovolit opakování hrůzné minulosti. Jako učitel chci být aktivní při utváření tak potřebné reformy školství. Jako dobrovolník chci pomoci rozvíjet spolupráci státu a neziskových organizací. Jako manžel chci zajistit rodinám dobré podmínky pro výchovu jejich dětí. A v neposlední řadě chci jako občan vrátit do Poslanecké sněmovny slušné jednání.

Závěrem snad jen to, že je mi ctí být na kandidátce s řadou osobností, kterých si velmi vážím.
Šimon Hellerkandidát do PSP za KDU-ČSL v Jihočeském kraji
(17.9.2012, blog.aktualne.cz)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama