Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2014 12:58:34

Lidovci chtějí jednotnou evropskou databázi historie aut

Lidovci chtějí jednotnou evropskou databázi historie aut

Praha/Hradec Králové - Lidé, kteří kupují ojeté auto, často vůbec nevědí, kolik má vozidlo ve skutečnosti najeto. Ve velké většině případů se přitom jedná o mnohonásobně větší počet ujetých kilometrů, než se oficiálně uvádí.

Řešení tohoto problému na evropské úrovni si vytkla jako jednu ze svých priorit KDU-ČSL pro volby do Evropského parlamentu.
90 % tachometrů je stočených
„Koupíme-li si ojeté auto, můžeme si být na 90 % jistí, že má stočený tachometr. Skutečnou historii se lze dozvědět pouze pokoutnými způsoby přes záznamy o historii auta v chráněných databázích výrobců, říká Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se problematikou ochrany spotřebitele dlouhodobě zabývá. 
„Navíc musím dodat, že fenomén stáčení zdaleka není jen českou specialitou. Setkat se s ním můžeme například i v Německu, které je pověstné poctivostí svých obyvatel. Nadešel čas, aby se problém konečně začal řešit,“ dodal Zdechovský.

Stáčení je celoevropským problémem
„Protože se jedná o záležitost celoevropského rozsahu, měla by se řešit na úrovni evropské osmadvacítky. Evropská unie zde má jedinečnou příležitost ukázat, že je schopná zasáhnout ve prospěch svých občanů. KDU-ČSL se bude v Evropském parlamentu zasazovat o vytvoření celoevropské databáze historie aut, kde by si každý spotřebitel mohl jednoduše historii stáhnout,“ vysvětluje Zdechovský lidovecký návrh řešení tohoto problému.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama