Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2014 21:19:06

Podvodům s ojetými auty se dá zabránit jednoduchou databází

Podvodům s ojetými auty se dá zabránit jednoduchou databází

Lidé, kteří kupují ojeté auto, často vůbec nevědí, kolik má vozidlo ve skutečnosti najeto. Ve velké většině případů se přitom jedná o mnohonásobně větší počet ujetých kilometrů, než se oficiálně uvádí.

Řešení tohoto problému je nutné hledat na evropské úrovni. V Evropě bez hranic je neskutečně lehké kdykoliv kamkoliv prodat automobil. Samozřejmě, že je nezbytně nutné se zaměřit i na trestání viníků, které musí případné tresty za podobnou činnost odradit. 

Protože se jedná o záležitost celoevropského rozsahu, měla by se řešit na úrovni evropské osmadvacítky. Evropská unie zde má jedinečnou příležitost ukázat, že je schopná zasáhnout ve prospěch svých občanů. Proto se musíme v Evropském parlamentu zasazovat o vytvoření celoevropské databáze historie aut, kde by si každý spotřebitel mohl jednoduše historii stáhnout.

Taková databáze by se měla rozšířil rovněž o uložení zákonné povinnosti pojišťovnám zde nahlásit a zaznamenat každou škodní událost na vozidle. Mnohdy člověk ani neví, že kupuje bourané auto případně auto sestavené ze dvou aut. Pojišťovny stejně takové databáze mají a lze pouze o to je propojit do systému. 

Zloději a podvodníci s přetočenými tachometry kazí Němcům pověst. Možná i proto by se mohly něměcké policejní autohlídky více zaměřit na kontrolu autobazarů, namísto šikany českých důchodců jezdících do Německa pro kvalitní potraviny. Evropská databáze historie aut by jim i nám rozhodně pomohla.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama