Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 7:15:10

Zásadně odmítáme cenzuru sociálních sítí podporovanou Evropskou unií!

Zásadně odmítáme cenzuru sociálních sítí podporovanou Evropskou unií!

Evropská unie chce cenzurovat sociální sítě, což je v rozporu se svobodou slova zaručenou ústavou.

Představitelé Evropské unie opět ukázali, jak chápou demokracii, a že si jí přizpůsobují ke svému prospěchu. Poslední případ se týká vyjádření místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové, když se ve sporu amerického prezidenta Donalda Trumpa s Twitterem postavila na stranu Twitteru.

Hnutí SPD zcela zásadně odmítá cenzuru sociálních sítí, ke které se přiklání Evropská unie. Pro naše hnutí je na prvním místě Česká republika, její národní hodnoty a kultura, včetně té politické. Plně respektujeme a vyžadujeme dodržování našeho ústavního a právního řádu, dané Ústavou České republiky (ústavní zákon č. 1/1993 Sb.) a Listinou základních práv a svobod (ústavní zákon č. 2/1993 Sb.). Listina základních práv a svobod v oddíle druhém – politická práva, v článku 17 přímo stanovuje, že svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu, cenzura je nepřípustná.

Naše hnutí ctí a dodržuje svobodu a demokracii, což musí potvrdit každý, kdo se seznámí s naším programem. Ten se ale nelíbí propagátorům bruselských mocenských elit, kteří naši zem využívají jako nástroj zajišťující pro EU levnou pracovní sílu, odbytiště pro své nekvalitní potraviny, a dalšími opatřeními ohrožují existenci naší republiky, našeho národa, svobody a demokracie. Mezi tato negativa patří i výroky místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové, kterou do této instituce nominovalo hnutí ANO. V letech 2014 až 2019 byla komisařkou pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví v Junckerově Evropské komisi a od prosince 2019 je místopředsedkyní pro hodnoty a transparentnost v komisi Ursuly von der Leyenové. Jourová je známá svým negativním postojem k  hnutí SPD a za celé působení v EP neudělala nic prospěšného pro naši republiku, potažmo pro naše občany. Prioritně hájí zájmy elit EU, a to i v případě, kdy naši občané vyjadřují jiné stanovisko. V poslední době je to její podpora cenzury sociálních sítí, konkrétně Twitteru.  

Spor amerického prezidenta Donalda Trumpa se sociální sítí Twitter trvá již delší dobu. Minulou středu Trump pohrozil internetové platformě regulací v reakci na to, že Twitter označil několik jeho tvrzení za nepřesná. Šlo o výroky v souvislosti s podvody při volbách. Následně sociální síť pokročila dál, když Trumpův tweet o zákroku v Minneapolisu označila jako výrok glorifikující násilí, tím pádem nevyhovující pravidlům a označila několik jeho zpráv za nepřesné. Prezident Trump označil chování Twitteru za politický aktivismus, kdy velké internetové platformy mají nekontrolovanou moc omezovat a cenzurovat, což se musí změnit, protože prioritou je zachování svobody projevu.

Evropská komise dlouhodobě cílí na velké sociální sítě, aby odstraňovaly příspěvky, které dle bruselských úředníků porušují zákon, případně označovaly ty příspěvky, které členové EK spadající pod portfolio Jourové označí jako zavádějící. Velké firmy včetně Twitteru se ke spolupráci zavázaly v dobrovolném kodexu před čtyřmi lety. Komise jejich počínání pravidelně vyhodnocuje. Podle Jourové se přístup společností postupně zlepšuje, stále má však rezervy. To se projevilo například během nástupu pandemie Covidu-19, kdy po internetu dle Jourové kolovala řada zavádějících informací.

Hnutí SPD snahy cenzury sociálních sítí, podporované EU v čele s Jourovou, zásadně odmítá, neboť potlačuje jednu ze základních svobod zaručenou ústavou, a to svobodu slova. Zde bych rád připomněl nedávný příklad z naší politické scény, kdy právě probruselští politici si vytvořili pojem neexistující předsudečné nenávisti obsahující protiprávní jednání a naší poslankyni Karlu Maříkovou chtěli kvůli jejímu výroku, kdy vloni v lednu na svůj profil na Facebooku umístila protiimigrační názor, trestně stíhat. Hnutí SPD takovéto praktiky Evropské unie odsuzuje a prosazuje vypsání referenda o vystoupení České republiky z EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama