Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2015 13:32:11

KSČM předložila návrh zákona o obecném referendu, vláda pravice jej zametla

KSČM předložila návrh zákona o obecném referendu, vláda pravice jej zametla

Návrh na zamítnutí předlohy komunistických poslanců vznesl student plzeňských práv Marek Benda (ODS), jež pokládá obecný zákon o všelidovém hlasování za zbytečný.

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa by tento obecný zákon měl existovat a přispěl by k dobudování českého ústavního systému. Pro zamítnutí hlasovalo 91 ze 146 přítomných poslanců. Proti jich bylo 44.

KSČM předložila návrh zákona o obecném referendu! Návrh smeten koalicí těch, kteří se bojí přímé demokracie: ČSSD, ANO, TOP 09, ODS, KDU-ČSL.

Proti tomuto návrhu zákona se poprvé zvedl odpor tržních komsomolců představujících českou pravici v 90. letech 20 století. Miloš Zeman vzpomíná ve své knize „Jak jsem se mýlil v politice,“ jak Pavel Bratinka z Občanské demokratické strany zákon označil za „dračí vejce komunismu.“

Mimochodem diskreditace jakéhokoliv návrhu odkazem na jeho komunistický původ byla oblíbeným nástrojem, který využívala pravice k odporu proti referendu, kde se argumentovalo, že referendum je komunistický vynález.

Podle logiky "nízkočelých" představitelů z řad pravicově-tržních komsomolců (ODS) je zřejmě nejkomunističtější zemí na světě zřejmě Švýcarsko, kde jsou referenda na denním pořádku. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama