Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2015 7:29:00

Největším problémem Evropské unie je rozdíl mezi slovy a činy

Největším problémem Evropské unie je rozdíl mezi slovy a činy

Andrej Babiš vystoupil na kongresu ALDE v Budapešti

Největším problémem Evropské unie je rozdíl mezi slovy a činy, prohlásil předseda hnutí ANO Andrej Babiš na kongresu evropské liberální strany ALDE v Budapešti.

S předsedou frakce ALDE v Evropském parlamentu Guyem Verhofstadtem se Andrej Babiš shodl, že Evropská unie musí na aktuální hrozby reagovat mnohem energičtěji než dosud.

„Dosud jsme o migrační krizi vedli nekonečné vnitřní spory zaměřené na nepodstatná opatření, ale migraci se nám zvládnout nepodařilo. Evropská komise už měla před několika týdny přijít s návrhy na ochranu vnějších hranic i s novou azylovou a imigrační politikou,“ řekl Andrej Babiš delegátům kongresu.

Evropská unie by se podle předsedy ANO měla například aktivně zapojit do organizace společné letecké a pozemní operace se Spojenými státy a Ruskem proti tzv. Islámskému státu v Sýrii, Iráku a Libyi.

Nedostatečná akceschopnost a neúnosně dlouhá prodleva mezi činy a slovy se podle Andreje Babiše projevuje i v otázkách jednotného vnitřního trhu, energetické unie, digitální ekonomiku či boje proti daňovým únikům.

„V září Evropské komise prohlásila, že členské státy musí zlepšit výběr daně z přidané hodnoty. S tím naprosto souhlasím. Bohužel už jsme však neslyšeli nic o tom, jak bychom toho měli dosáhnout,“ uvedl Andrej Babiš s tím, že se otázka přenesení daňové povinnosti při platbě DPH (tzv. reverse charge) dostane na program zasedání evropských ministrů financí až 18 měsíců poté, co o to požádal.

„Hnutí ANO je připraveno vyvinout dlouhodobé úsilí o prosazování hodnot ALDE v Evropě. Jsem přesvědčen, že se ALDE může stát pro Evropu skutečnou alternativou,“ uzavřel Andrej Babiš své vystoupení na kongresu.

36. kongres ALDE, který se koná v Budapešti od 19. do 21. listopadu, mimo jiné zvolí nového předsedu strany po odstoupivším Siru Grahamu Watsonovi.

Aliance liberálů a demokratů pro Evropu (ALDE) sdružuje 55 liberálních stran z 37 evropských zemí. Hnutí ANO je jejím členem od listopadu 2014 a čtyři čeští europoslanci zvolení na kandidátce hnutí ANO jsou členy frakce ALDE v Evropském parlamentu.

Hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama