Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2017 20:27:00

Blanenští komunisté připravují sérii oslav MDŽ

Blanenští komunisté připravují sérii oslav MDŽ

Na celkem 5 místech v okresu Blansko se uskuteční oslavy MDŽ.

Celkem na pěti místech v okresu Blansko pořádá Okresní výbor KSČM ve spolupráci se základními organizacemi a Levicovým klubem žen oslavy MDŽ.

Série oslav začne 8. března v sokolovně v Rájci - Jestřebí a Boskovicích. Pro všechny je připravena kytička, odpoledne bude zpříjemňovat hudební doprovod. V obou městech přislíbili účast také místní zastupitelé za KSČM.

V pátek 10. března se konají další dvě oslavy. V Letovicích organizátoři připraví program na tradičním místě v jídelně paní Kalasové, kde opět pro ženy vystoupí soubor dětských mažoretek. Další místo, kde KSČM chystá oslavu MDŽ, je malebný městys Doubravice nad Sv. Na této oslavě, která se bude konat v restauraci Olivie, vystoupí děti z místní mateřské školy. Připraveno je občerstvení a soutěž o ceny. I na tato místa přijdou pozdravit zastupitelé KSČM a starostka.

Poté oslavy MDŽ vyvrcholí v Dělnickém domě v Blansku v neděli 12. 3. 2017, kde je připraven bohatý kulturní program. Zahraje cimbálová kapela Majerán a své vystoupení mají přichystáni žáci soukromé základní umělecké školy.

Jsem velmi rád, že i v roce 2017 si KSČM připomíná tento důležitý mezinárodní den, který opatruje mj. také OSN. Je to již přes 100 let, kdy stávkovaly americké ženy pro lepší postavení žen ve společnosti. Chtěly volební právo, chtěly ukončení diskriminace, chtěly rovnoprávnost žen ve společnosti. Zkrátka věci, které jsou dnes pro nás již samozřejmostí. Tehdy ale vůbec samozřejmé nebyly a je důležité na tento den nezapomenout. Tyto akce mají také důležitou společenskou úlohu, kdy se sejdou lidé, kteří se neviděli třeba celý rok.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama