Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2020 18:46:15

Jaký nás čeká příští rok?

Jaký nás čeká příští rok?

Proto dnešní útoky na vládu nabízí otázku, je opravdu nutný politický boj v této těžké době? Pravice se evidentně snaží uchopit moc do svých rukou. V předchozích letech však příliš pozitivní kroky nepředvedla.

Události, které se dnes v České republice dějí ke klidu nepřidávají. Covid-19 obrátil náš život naruby. Na jaře jsme se báli o práci, dnes se bojíme o holý život. Testovací místa nestíhají a v Praze vzniká první polní nemocnice. Politici, kteří si z pandemie v letních měsících dělali legraci dnes už patrně pochopili, že nejde o chřipku. V zemi byl vyhlášen nouzový stav, představitelé státu omezili pohyb lidí, je zavřená většina obchodů a služeb a všichni s napětím čekáme, zdali se počet nakažených sníží. O to více jsou nepochopitelné kroky některých lidí. 28. října má proběhnout další demonstrace v Praze proti vládním opatřením.

Tiše přemýšlíme o tom zdali takováto akce má nějaký podstatný význam, nebo spíše ohrozí další občany. A to pomíjíme to, jaké budou finanční náklady na policii a dále např. týmy zdravotníků, kteří se musí takovéto akci věnovat. Nejsou snad přednější věci, o které bychom se měli starat? Nikdo neměl s pandemií koronaviru žádné zkušenosti. Proto dnešní útoky na vládu nabízí otázku, je opravdu nutný politický boj v této těžké době?

Pravice se evidentně snaží uchopit moc do svých rukou. V předchozích letech však příliš pozitivní kroky nepředvedla. Minulou neděli jsme se mohli podívat na demonstraci, která po ukončení přešla ve střet s policií. Protestu se prý zúčastnilo přibližně 2 000 lidí. Povolený počet byl 500. Neměli roušky a bylo by zajímavé vědět, kolik je vzhledem k této demonstraci nově nakažených.

Soustřeďme se na práci, pokud ji máme, na ochranu zdraví a přestaňme mezi sebou vzájemně bojovat a to především mezi politiky, kterým lidé v různých koutech naší vlasti dali svoji důvěru. Různé podpásovky a útoky se nevyhýbají ani členům jednotlivých politických stran. A to je myslím to nejhorší, co se může dít.

Naším jediným cílem by mělo být zamezení šíření koronaviru a ne touha po vyšších politických funkcích. Vzájemná zášť nic dobrého nikomu nepřinese.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama