Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2020 11:11:41

Pravidla pro občany v rámci COVIDu-19 jsou zpřísněna

Pravidla pro občany v rámci COVIDu-19 jsou zpřísněna

Lidé naši práci hodnotí v dlouhodobém časovém intervalu.

Nadšení, které panovalo v létě o ústupu pandemie zmizelo v nenávratnu. Její atak se vrátil s mnohem silnější působností. Často rozporuplná vládní nařízení lidem ke klidu rozhodně nepřispívají. Uzavření základních škol nižšího stupně způsobuje problémy mnohým zaměstnavatelům i zaměstnancům. Lidé, kterých se to bezprostředně týká, což jsou rodiče malých dětí, to nemají lehké. Do práce nemohou a peníze jsou k životu třeba. Navíc učení dětí prostřednictvím počítačů je pro první ročníky ale i rodiče velmi náročné. Někteří kantoři uvažují o tom, že by děti neměly být klasifikovány.

Co bude dál a jaká opatření ještě nastanou nedokáže nikdo předvídat. A co zbývá nám občanům? Bezesporu je nutné dodržovat veškerá hygienická pravidla a pokyny, které postupně ministerstvo zdravotnictví sděluje. Otázkou je, jak dlouho lidé vydrží žít mnohdy ze svých úspor a jaká bude podpora ze strany státu.

Dovídáme se žebříčky bohatých, kteří v této době naopak své zisky zvyšují. Asi by nebylo na škodu zveřejnit, jak který z českých miliardářů v této těžké době pomohl lidem. Hromadit majetek bez ohledu na to za jaké situace se toto děje nepatří zrovna mezi pozitivní informace. Skončili volební souboje a vrátili jsme se k běžnému životu. Čeká nás práce a měli bychom se co nejvíce snažit v rámci svých možností pomoci občanům při řešení jejich problémů.

Tolerance vládě nám dává možnost prosadit další body našeho programu případně se zasadit o prospěšné kroky pro naši republiku a lidi, kteří v ní žijí. Jen tak totiž můžeme v příštích parlamentních volbách dosáhnout dobrého výsledku. Nejde ani tak o finanční sumu věnovanou na volební propagaci, ale spíše o to, jaké budou naše faktické činy a program pro další roky. Pokud bude pro občany nevěrohodný, těžko nám dají svůj hlas. Pokud však uvidí snahu o zlepšení současného stavu i zlepšení jejich osobní situace dokáží naši práci ocenit.

Lidé naši práci hodnotí v dlouhodobém časovém intervalu, ne pouze ve volební kampani a to je třeba si uvědomit. Vzájemné útoky, dohadování či touha po moci nikoho z občanů nepřivede k podpoře KSČM.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama