Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2016 5:00:00

Tohle je výsledek těch 27 let?

Tohle je výsledek těch 27 let?

Za 27 let nikdo nedokázal vymyslet systém na odstranění chudoby!

 Příjmová chudoba – pojem který označuje občany, kteří jsou sice zaměstnaní, ale jejich příjmy jsou tak nízké, že si nemohou dovolit žádný mimořádný výdaj, žijí od výplaty k výplatě a k tomu, aby mohli vést provoz domácnosti potřebují často pomoc státu či nějaké charity.

Takovýchto lidí je v České republice zhruba 1 milion. Vzbuzuje to ve mně otázku, jak je tohle vlastně možné? Jak je možné, aby se např. rodina s více dětmi a zaměstnanými rodiči dostala do této situace? Ze všech vládních prohlášení slyším samá pozitiva o tom, jak je naše ekonomika úspěšná a nezaměstnanost patří k nejnižším v Evropě. A přesto zde máme milion lidí, kteří pracují, mají děti a při tom si nemohou dovolit žádný mimořádný výdaj a každou korunu musí dvakrát obrátit. Takovýto mimořádný výdaj může být třeba jen školní výlet nebo se rozbije nějaký domácí spotřebič. A milion Čechů na to prostě nemá.

V takovém případě trpí hlavně děti. Ze začátku nechápou, proč sousedi jezdí každý rok na dovolenou, proč nosí značkové oblečení, ale oni ne. Stávají se pak terčem posměchu i šikany ve škole. A o rovném přístupu ke vzdělání si pak mohou nechat jen zdát. Chudí rodiče si zkrátka nemohou dovolit živit svoje děti na vysoké škole. Při tom nejsou o nic horší než ostatní.

V čem je tedy problém? Mzdy jsou v České republice směšné (výše minimální mzdy otřesná), podpora rodin s dětmi zůstává v každém programovém prohlášení vlády jen na papíře. Reálné činy a skutky chybí.

27 let slyším z médií i od všech vlád, v jak úžasné době žijeme. Máme demokracii, můžeme cestovat, máme i ty banány. Ale že se zde za těch 27 let nedokázal vymyslet a prosadit fungující systém na odstranění chudoby, k tomu se ještě nikdo nepřiznal.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama