Drahoslav Chudoba

Nezávislý kandidát do Senátu v obvodu Rychnov nad Kněžnou
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2020 10:05:49

Jak získat vodu pro pole i lesy?

Jak získat vodu pro pole i lesy?

Slovy klasika „otázka za milion“. Chce to čas a chce to začít hned. Už jsem vám vysvětloval, jak chci dostat do všech kohoutků v našem regionu vodu v kojenecké kvalitě. Teď bych vám chtěl přiblížit plán, jak mít dost vody pro pole i lesy.

 Předpokladem toho celého je si uvědomit, že letošní deštivé léto ani náhodou nenahradilo deficit ve spodních vodách z let minulých. Klíčem k tomu, abychom měli více vody pod zemí, je zajistit dvě navzájem související věci:➡️ Aby voda lépe vsakovala➡️ Aby neodtékala po povrchu pryč a my se tak nepotýkali s tzv. bleskovými povodněmiA co pro to můžeme udělat? Je toho docela dost a pomoci může každý.​✅ Ve chvíli, kdy dešťová voda padne na tvrdý povrch, nevsákne, ale odteče a za tři dny je v Německu. My potřebujeme, aby vsákla do podzemí a vytvářela podzemní jezera. K tomu jsou zapotřebí zemědělci, kteří jsou schopní orat a nenechat půdu ladem. Mým cílem je vysvětlit velkým zemědělcům, proč je důležité orat více než 30 cm pod zem a proč je potřeba používat organické hnojení. Obojí přispívá k lepšímu vsakování vody, hlína se lépe prohnojí a voda zůstane na poli.✅ Další neméně důležitou pomocí v této oblasti je výsev víceletých plodin. ​✅ S lesníky bych rád vyřešili vysazování listnatých stromů v lesích. Kvůli kůrovci mizí lesy. Voda tím pádem teče pryč. Pokud budeme kromě jehličnanů vysazovat i stromy listnaté, bude se voda více vsakovat a méně odpařovat. A navíc kůrovec listnáče prostě nežere.✅ Zásadně hodlám propagovat trvalé travní porosty. Louky a pastviny mají proti lesu tu výhodu, že mají daleko větší výpar. A právě to v období sucha potřebujeme. Když jsem psal, že každý může něco udělat, myslel jsem to vážně. Co kdybychom si každý zasadili jednoho listnáče. 🌳Kdybychom to udělali skutečně všichni, máme tady 10 milionů stromů a to by už bylo znát.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama