ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2010 11:33:00

Vyměnit zbývá 792 000 řidičských průkazů

Vyměnit zbývá 792 000 řidičských průkazů

Ministr Slamečka představil aktuální dění v oblasti připravované legislativy.

Ministr Slamečka představil na tiskové konferenci zástupcům médií aktuální dění v oblasti připravované legislativy. Informoval je ale i o průběhu probíhajících prací na vybraných projektech MD.

Tisková konference měla pět hlavních bodů:

1/ Již dříve avizované změny v obsahu lékárniček (od 1.1.2011)

2/ Navrhované znění povinnosti celoplošného používání zimních pneumatik

3/ Informace o stavu výměny řidičských průkazů

4/ Novelizace vyhlášky 30/2001 Sb. v souvislosti se značením přechodů pro chodce v případě křížení tramvajové trati

5/ Představení systému RALP (Registr aktivních legislativních prací)

Lékárničky v automobilech doznají v následujících měsících několika změn. Podle vyhlášky ministerstva dopravy je musejí řidiči doplnit nejpozději do konce roku o resuscitační masku, fólii proti prochladnutí a leták s návodem, jak postupovat při dopravní nehodě.

Vyhláška nově upravuje i parametry současného vybavení lékárniček. Určuje například velikost náplastí, šíři a savost obvazů nebo délku nůžek. Například nůžky budou muset být nerezové a 15 centimetrů dlouhé, minimální požadavky klade vyhláška i na trojcípý šátek. Po konzultaci se záchranáři naopak mizí dřívější požadavek na sterilitu nebo spínací špendlík.

Ministr rovněž připomněl snahu úřadu zavést celoplošnou povinnost užití zimních pneumatik od listopadu do března. Návrh je nyní v meziresortním řízení. MD se přiklonilo spíše k liberálnějšímu pojetí, kdy povinnost mít "přezuto" bude platit pouze na silnicích pokrytých sněhem a ledem nebo na silnicích, kde se námraza dá předpokládat. Podobný systém platí například v sousedním Německu nebo na Slovensku.

Ministr Slamečka také varoval řidiče, kteří si dosud nevyměnili řidičský průkaz, před očekávaným návalem na úřadech koncem roku. Do konce roku zbývá vyměnit téměř 792.000 dokladů, aktuálně přitom řidiči mění zhruba 50.000 průkazů měsíčně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama