Ing. Jiří Svoboda

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2019 20:57:00

Ciferník na Černé věži dostane nový nátěr

Ciferník na Černé věži dostane nový nátěr

První ciferník na českobudějovické Černé věži namalovaný na její stěnu se datuje od roku 1608. Zatím poslední obnova toho stávajícího byla provedena před čtyřiceti lety.

„Nyní se chystá nový nátěr v černé barvě. Pracovníci specializovaní na výškové práce nejprve zvednou bezpečnostní síť kolem ochozu věže, slaní a začnou natírat, postupně na všech čtyřech světových stranách. Vše se bude dít pod dohledem restaurátora a se souhlasem památkářů,“ říká primátor Jiří Svoboda. O konkrétním termínu, který by měl být od 23. května, rozhodne počasí. Velká rafika měří přes tři metry, kratší přes dva a každá z nich váží patnáct kilogramů.

„Číslice na ciferníku, podle odborníků, obnovu nepotřebují. Potěšující pro všechny kolemjdoucí je, že hodiny zůstanou v chodu,“ dodává primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama