Ing. Jiří Svoboda

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2020 11:17:00

Roušky je třeba mít i na cyklostezkách

Roušky je třeba mít i na cyklostezkách

V době rozvolňování bezpečnostních opatření pokračovalo v pátek 17. dubna 2020 zasedání krizového štábu ORP České Budějovice. Vedle vyhodnocení dosud přijatých opatření se jednalo také o nových poznatcích.

„Město stále distribuuje ochranné roušky a dezinfekci organizacím a obcím, které o ně požádají. Na radnici pokračuje vydávání roušek zdarma občanům. V malém balení pro ně připravujeme i dezinfekci. Zabývali jsme se ale například také nepořádkem kolem nákupních center, kde se různě povalují použité ochranné rukavice, nebo obnovením úředních hodin magistrátu od pondělí 20. dubna,“ sdělil primátor Jiří Svoboda.

Poměrně složitým úkolem byla organizace přesunu klientů azylového domu v Riegrově ulici. „Nebylo to úplně jednoduché. Museli jsme vyřešit spoustu problémů, které se zřízením zázemí souvisely. Od zajištění stanů sociálních zařízení, přes dovážku stravy, likvidaci odpadu až po snad nejsložitější věc, kterou bylo personální zajištění provozu,“ zhodnotil učiněné kroky primátor. Od pátku 17. dubna je tak v prostoru letního kina Háječek v plném provozu noclehárna a denní centrum pro osoby bez domova, které nejsou v karanténě a nejeví známky nákazy.

„Na co bych ale chtěl znovu občany upozornit, je špatné vnímání uvolnění používání roušek na sportovištích resp. na cyklostezkách. Stezka pro cyklisty je pozemní komunikace vyhrazená dopravní značkou pro jízdu na kole. Pravidla silničního provozu povolují užití takové stezky například i jezdcům na kolečkových bruslích. Znovu apeluji, aby lidé vydrželi a i na cyklostezkách si nasazovali roušky! Na krizovém štábu jsme tento rozmáhající se nešvar, kdy si cyklisté ochranné pomůcky sundávají, hodně diskutovali. Z vlastního pozorování či z četných podnětů občanů víme, že k takovému nezodpovědnému chování dochází. Proto jsem pověřil městskou policii, aby se ještě více zaměřila na kontrolu osob na těchto stezkách. Ta může, od upozornění na povinnost mít roušku přes její poskytnutí hlídkou přímo na místě, přistoupit i k pokutování takto přistižené osoby,“ apeluje primátor Jiří Svoboda na veřejnost.   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama