Ing. Martin Jiránek

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2019 4:33:00

Politici by si nikdy neměli zahrávat s důvěrou lidí

Politici by si nikdy neměli zahrávat s důvěrou lidí

Komentář na facebookovém profilu k zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo

 Včerejšek dokonale ukazuje, proč v právně a politicky civilizovaných státech platí pro politiky presumpce viny. Elity i občané civilizovaných států si totiž uvědomují, jaké ohromné škody na důvěře lidí ve stát, právní systém, elementární spravedlnost může mít trestní stíhání vrcholných politiků, kteří zůstanou ve funkci.

Můžeme se předhánět a hádat, jestli budou daně o procento výš nebo méně, jestli budeme stavět dálnici tady nebo vedle, jestli přijmeme Euro nebo ne. To všechno je politika a všichni občané tuto politickou diskuzi a soutěž názorů na řešení chápou. Ale nikdy, opravdu nikdy, bychom si my politici neměli zahrávat s důvěrou lidí ve stát a spravedlnost. Měli bychom být připraveni z důvodů tohoto mnohem vyššího zájmu celé společnosti i odstoupit z funkce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama