Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2015 13:43:29 - novákk

zase další daně

Proč bych měl jako majitel auta platit další daň? Za co? Za ty hrozné silnice u nás? Nedávno jste také chtěli zpoplatnit vjezd pro auta do centra Prahy pro auta vyrobená před rokem . To už prošlo? Všude slyšíme, jak je na tom naše ekonomika dobře, tak proč si z nás stále děláte dojné krávy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2015 19:21:40 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. 
Předpokládám, že reagujete na nedávný nápad Ministerstva průmyslu a obchodu, respektive Sdružení automobilového průmyslu. Jako dopravní expert Hnutí Ano vás mohu ujistit, že budu zásadně PROTI této dani a tomuto nápadu. ANO šlo do politiky s tím, že bude daně snižovat a že nebude lidi zbytečně zatěžovat dalšími poplatky - toto by šlo přesně proti našim záměrům. Tato záležitost je zatím ve věci návrhu, který schválila vláda. Uvidíme, s čím přijde ministerstvo v příštím roce. Každopádně už dnes mohu prohlásit, že velkou podporu ve Sněmovně mít nebude. 
A jak je to se zpoplatněním vjezdu automobilů do centra Prahy? Toto je oblast, která výlučně spadá pod samostatnou působnost hl. m. Prahy. Jakýkoliv zásah ze strany státu by znamenal hrubé porušení Ústavy České republiky. Parlament resp. poslanci tak do této sféry nemohou zasahovat. Co se týká úrovně silnic v České republice, neviděl bych to až tak černě. Nicméně souhlasím s Vámi, že předchozí vlády y tuto oblast. Jednoznačně je zde prostor k zlepšování oblasti dopravní infrastruktury. Ministerstvo dopravy pod vedením Hnutí ANO odvedlo pořádný kus práce a rozhodně do budoucna nehodláme polevit.