Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 19:06:14

Babišovy závislé Lidové noviny

Babišovy závislé Lidové noviny

...

Patřím mezi politiky, kteří nežehrají na média. V neděli v poledne poslouchám ostatní, co říkají v publicistických pořadech v televizi, na cestách si vždy se zájmem prolistuji zpravodajské týdeníky jako je Reflex či Týden, pravidelně čtu hlavní deníky nejčastěji pak MF Dnes a Lidové noviny.

Když Babiš koupil tyto deníky, nevěřil jsem ostatním, kteří říkali, že chce pošlapat svobodu médií a že chce náš mediální prostor mocensky ovládnout. Naopak mi přišlo, že v řadě článků se do něho novináři vtipně trefovali a že ho ani příliš nešetřili.

Když Babiš novináře vyměnil, trochu jsem zpozorněl. Když pak už jako ministr financí vyhrožoval bývalému šéfredaktorovi Balšínkovi a dalším, kteří z Lidovek odešli, finanční kontrolou resp. prověřováním ze strany svého úřadu, zpozorněl jsem ještě více. Prohlédl jsem však až tento týden.

V pondělí na mně z Lidových novin na druhé straně vykoukl kandidát Babišovy partaje hned na druhé straně ve velkoformátovém rozhovoru s názvem „Kandidát ANO: Nejsem kariérista." Nepřišlo by mi to divné, kdyby podobné rozhovory s jinými kandidáty byly součástí delšího předvolebního seriálu. Proč ale zrovna v pondělí rozhovor s pátým kandidátem, když zrovna nic speciálního neudělal, ani nic aktuálního nekomentoval? Jedinou aktualitou ten den bylo, že Lidovky změnily formát, což je nesporně manažerské rozhodnutí, rozhodnutí, do kterého bych chtěl být jako vlastník zapojen.

No a ve středu mě Lidové noviny definitivně srazily na kolena. To, že na mě smějící se Babiš kouká hned na titulce, akceptuji, ostatně je to ministr financí. Ale že s ním moje oblíbené Lidovky v předvolební době přinesou hned dvoustránkový rozhovor, to už je i na mne moc. Takový rozhovor jsem ještě nezažil ani s premiérem, ani s prezidentem, s nikým z jiné politické strany, než ze strany pana majitele Babiše.

Dvě strany neoznačené vlastnické inzerce konkurence v deníku, který má dvacet stran, je přepych, který si už napříště nehodlám dovolit. Je mi moc líto, Lidovými novinami jsem rád listoval ještě v dobách samizdatu, ale musím se s nimi rozloučit. Platit za závislý deník politické strany, jejíž čelní členové jsou často bývalými komunisty, studenty moskevské MGIMO či se neví, zda byli členy STB, to opravdu nemusím.

Pane Babiši, podlomil jste ve mně důvěru v nezávislost médií a svobodu slova. Začínám žehrat na média!

Prosím proto všechny slušné lidi, aby přišli k volbám a ještě jednou se zamysleli, komu dají hlas. Já si žádné noviny neplatím a s Vámi voliči manipulovat nehodlám!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama