Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2010 17:34:52

Opt-out nás může stát až 50 mld. ročně

Opt-out nás může stát až 50 mld. ročně

Důchodový systém musíme ochránit před vyvedením peněz na kapitálové spoření.

ČSSD dlouhodobě realizuje důchodovou reformu tak, aby její dopady neohrozily občany s nejnižšími příjmy a zároveň tak, aby byl vytvořen systém, který umožní lidem, za pomoci daňových úlev či státního příspěvku, připojistit se na budoucí období.  

"V této situaci je potřeba udržet stávající průběžně financovaný důchodový systém, který by měl zaručit alespoň 55 % čisté mzdy a čistého důchodu u průměrných výdělků. U nižších důchodů ten náhradový poměr je a bude vyšší. Pro budoucnost by bylo dobré, aby zaměstnavatelé u těžkých profesí, jako jsou hutnící, horníci a podobně, měli povinné připojištění, které by jim umožnilo odejít dříve do důchodu a pobírat určitou rentu po dobu třeba pěti let před dosažením důchodu," říká místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Podle něj je potřeba zabránit snahám vyvést peníze tzv. opt-outem ze stávajíciho důchodového systému na kapitálové spoření. Díky tomu by v tomto systému chybělo 50 mld. korun ročně a důchody z tohoto nového systému by bylo možné vyplácet nejdříve za dvacet let.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama