ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2015 13:57:20

Kraj nadále pokračuje v plné podpoře krajské dálniční známky

 Kraj nadále pokračuje v plné podpoře krajské dálniční známky

V médiích jsem narazil na otevřený dopis určený nám, krajským zastupitelům, které tímto způsobem rovněž krajský zastupitel a poslanec Josef Novotný informuje o vývoji situace ve sněmovně ohledně zavedení krajské dálniční známky.

  Josef Novotný připomněl, že zákonodárná iniciativa Karlovarského kraje, jejíž podstatou je novela zákona o pozemních komunikacích a zavedení levnější krajské dálniční známky, postoupila do druhého čtení. Je to jednoznačně zásluha jeho aktivity při obhajobě návrhu před kolegy poslanci i v Hospodářském výboru Poslanecké sněmovny ČR. Je to ale zároveň výsledek úsilí členů vedení Karlovarského kraje, kteří v této věci jednali s poslanci napříč politickým spektrem a opakovaně se zástupci ministerstva dopravy.

Abych zvýšil šance na pozitivní postoj poslanců ke krajské dálniční známce před druhým čtením, oslovil jsem na začátku října dopisem předsedu Vlády ČR Bohuslava Sobotku, ministra dopravy Dana Ťoka a předsedu Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ivana Pilného a požádal je o podporu návrhu, případně o doporučení sněmovně přikázat návrh dále Kontrolnímu výboru nebo jeho podvýboru pro legislativu, což by umožnilo naši zákonodárnou iniciativu ještě precizovat.

Zaráží mě však, že se na nás, krajské zastupitele, obrací Josef Novotný, sám krajský zastupitel, prostřednictvím médií. Možná by mohl zase někdy přijít na zasedání zastupitelstva (poslední například proběhlo bez jeho účasti ve čtvrtek 22. října) a se zárukou, že si všichni vyslechneme jeho informaci na jednom místě, zrekapituloval dění kolem krajské dálniční známky. Tak už by se také dozvěděl, jaké kroky v tomto ohledu podniká hejtman Martin Havel a další členové Rady kraje. Jenže krajské volby se blíží, a tak možná podstatnější než přímý kontakt s kolegy a účast na jednání zastupitelstva je pro někoho možnost najít své jméno v novinách.

Prosazení krajské dálniční známky rozhodně zůstává jednou z priorit vedení Karlovarského kraje. Její zavedení by podstatně zlevnilo pro naše obyvatele provoz po dálničních úsecích a rychlostních silnicích izolovaných od české dálniční sítě.
Jakub Pánik
náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství a zdravotnictví
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama