ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2015 15:27:03

Budeme dál řešit změnu termínu dokončení centralizace karlovarské nemocnice

Budeme dál řešit změnu termínu dokončení centralizace karlovarské nemocnice

Náročná stavba centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici pokračuje. Akci financuje Karlovarský kraj s dotací z ROP Severozápad. Vedení kraje v uplynulých dnech požádala Úřad Regionální rady o prodloužení říjnového termínu ukončení projektu.

Žádost kraje úřad prozatím neschválil, náměstek hejtmana Jakub Pánik však hodlá požádat opakovaně.
​ „Průběh prací samozřejmě pravidelně monitorujeme, osobně jsem se účastnil kontrolního dne, kde nám zhotovitel oznámil změnu na pozici hlavního stavbyvedoucího, od výměny si firma slibuje ještě lepší a intenzivnější průběh prací. Vše se podřizuje tomu, aby byl harmonogram stavby s termínem ukončení 15. října dodržen. I přesto chci znovu apelovat na představitele Úřadu Regionální rady, aby k požadavkům na změny termínu dokončení projektu přistupovali s ohledem na specifika a význam takové akce, jakou je právě centralizace v karlovarské nemocnici,“ uvedl Jakub Pánik.

Celkové náklady na projekt činí přes 121 milion korun. Dotace z ROP Severozápad dosahuje asi 85 milionů, zbývající část tvoří vlastní podíl Karlovarského kraje. „Stavebníci během bouracích prací narazili na nečekanou komplikaci v podobě obsahu azbestových vláken ve střešní konstrukci pavilonu B.  Vyčíslili jsme náklady na řešení této věci, půjde o částku ve výši 1, 4 milionu korun,“ upřesnil technický ředitel nemocnice Lukáš Holý.

Centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici zahrnuje rekonstrukci a dostavbu stávajícího pavilonu B, do kterého by se po ukončení stavebních prací měly v závěru letošního roku přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a infekční oddělení. S předstihem došlo k přestěhování lůžkové části chirurgie B - muži, která je nyní dočasně umístěna ve třetím podlaží budovy C, aby stavební práce neměly dopad na pacienty. Dále projekt zahrnuje přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad částí pavilonu B a také nástavby pro ORL. Pacientům i zdravotníkům tak budou namísto nevyhovujících a zastaralých budov sloužit moderní a kvalitně vybavené prostory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama