ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2015 14:40:57

Nová cyklostezka vede Tašovicemi do Svatošských skal

Nová cyklostezka vede Tašovicemi do Svatošských skal

Malebnou a bezpečnější trasu podél řeky Ohře mohou využít cyklisté projíždějící od Doubského mostu až ke Svatošským skalám. Další část Cyklostezky Ohře dnes slavnostně otevřeli náměstek hejtmana Jakub Pánik a primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

​Trasa nového 2,2 kilometru dlouhého úseku vede od Doubského mostu levobřežní nivou na břehu řeky Ohře, pokračuje do ulice U Brodu a místní částí Tašovice po nově vybudované  komunikaci k jižnímu konci zahrádkářské kolonie. Přes dřevěnou, 80 metrů dlouhou lávku, která stezku spojuje s pravým břehem v Doubí, pokračuje po stávající cyklotrase ulicí Svatošská. „Nově vybudovaný úsek umožní cyklistům vyhnout se velmi frekventované silnici ve směru z Karlových Varů na Plzeň s intenzivní kamionovou dopravou a výrazným stoupáním. Trasa je daleko bezpečnější, to vidím jako největší přínos,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Na výstavbu cyklostezky získal Karlovarský kraj 85 procent celkových nákladů stavby z  Regionálního operačního programu Severozápad. Finanční prostředky ve výši 32 milionů na předfinancování projektu poskytlo město Karlovy Vary, které se také bude starat o údržbu nového úseku. „Jde o předposlední část Cyklostezky Ohře na území Karlových Varů, která je velmi důležitá pro síť cyklotras plánovaných v našem generelu cyklodopravy. Nyní budeme řešit průjezd přes město, tak aby cyklostezka pokračovala až k obchodnímu centru Varyáda, kde se napojí na další úsek,“ poznamenal primátor města Karlovy Vary.

Na otevření tašovické cyklostezky chce Karlovarský kraj upozornit také uspořádáním Dne Cyklostezky Ohře s dárky pro účastníky.  Akce se bude konat v sobotu 13. června od 11 do 16 hodin ve Svatošských skalách u Karlových Varů a je určena malým i velkým cykloturistům.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama