ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2015 12:55:12

Od 13. prosince bude platit nový jízdní řád na železnici

Od 13. prosince bude platit nový jízdní řád na železnici

Mírný nárůst počtu vlakových spojů, nasazení moderních vlaků RegioShark či znovuotevření vlakového spojení mezi Aší a německým Selbem – to jsou hlavní změny, které s sebou přináší v regionální železniční dopravě nový jízdní řád pro rok 2016.


„Karlovarský kraj počítá v návrhu rozpočtu na rok 2016 s částkou na zajištění základní dopravní obslužnosti na železnici ve výši 226 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik, který zároveň ocenil, že se díky společnému úsilí vedení kraje, německých partnerů a Českých drah podařilo zprovoznit trať mezi Aší a Selbem.

„Jde o celkem sedmikilometrový úsek, z něhož dva kilometry vedou na české straně a pět na německé. Od konce války zde osobní doprava provozována nebyla a nákladní zde skončila v roce 1995," upřesnil ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Karlových Varech Vladimír Omelka. Obnovená trať do Selbu má být uvedena do provozu na začátku prosince a prohánět se na ní bude devět párů vlaků denně.

Mezi změny v dálkové vnitrostátní dopravě patří například posílení nedělního spoje z Mariánských Lázní do Prahy. Stávající Pendolino doplní rychlík Berounka. Z důvodu zkrácení jízdních dob u rychlíků Cheb - Ústí nad Labem - Praha a zpět se také podstatně zlepší přípojové vazby v Chebu, zejména co se týče přípojů vlaků ze směru Marktredwitz a Norimberk. Novinkou pro cestující na trase Karlovy Vary – Johangeorgenstadt pak bude nasazení moderních vlaků RegioShark, které nahradí staré motoráky.

Úpravy se dotknou i spojení do Horního Slavkova - Kounic obnoveného před několika lety. Vlaky na objednávku Karlovarského kraje budou jezdit o sobotách a nedělích v období od 30. dubna do 4. září 2016. Z Karlových Varů pojede přímý ranní vlak a odpolední spoj zpět. V úseku Horní Slavkov-Kounice - Krásný Jez a zpět pojedou přes den čtyři páry vlaků jako přípoje vlaků dopravce GWTR.

České dráhy vypraví v našem regionu každý den 260 regionálních osobních vlaků, 11 spěšných vlaků, 28 rychlíků a 10 mezistátních spěšných vlaků na trati Cheb – Norimberk. Cestující budou mít k dispozici 2 500 kusů „Regionálního jízdního řádu Karlovarského kraje – vybraných tratí“, přičemž cena zůstává stejná jako v minulých letech, a sice 25 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama