ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2015 11:36:38

Stavbaři dokončili Centrum zdraví a bezpečí

Stavbaři dokončili Centrum zdraví a bezpečí

Karlových Varech byla dokončena stavba Centra zdraví a bezpečí. Cílem unikátního projektu je vzdělávání v oblasti prevence rizik a zvládání mimořádných životních situací. Slavnostního ukončení stavby se účastnil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

​Komplex, který je v naší zemi ojedinělý, byl vystavěn v blízkosti KV Arény. Stavebníci ze společnosti EUROVIA CS jej budovali  od srpna loňského do května letošního roku. Bezbariérový areál tvoří kromě dopravního hřiště improvizovaná nemocnice, policejní služebna nebo hasičská zbrojnice. Součástí vybavení budou interaktivní simulátory a trenažéry.

Náklady na  vybudování centra činí přes 50 milionů korun s dotací z ROP Severozápad. Podle primátora města Petra Kulhánka bude areál sloužit předškolákům i školákům, ale otevře se i široké veřejnosti. Návštěvníci centra se naučí, jak se zachovat při nehodách, požáru i v jiných krizových situacích. Město na jeho provoz vynaloží okolo 3 milionů ročně.

Provozovatelem centra je na základě výběrového řízení Asociace Záchranný kruh. "Počítáme s tematickými programy pro školy a akcemi pro veřejnost. Plánujeme i další budoucí rozvoj areálu, který má v současnosti přes 12 tisíc metrů čtverečních," vysvětlil manažer asociace Lukáš Hutta. Centrum zdraví a bezpečí se pro první návštěvníky otevře v září letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama