ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2015 11:19:42

Z karlovarského letiště se začne létat do Ázerbajdžánu

Z karlovarského letiště se začne létat do Ázerbajdžánu

Nabídku letiště v Karlových Varech obohatí v létě linky společnosti AZAL - Azerbaijan Airlines, které spojí metropoli Baku s Karlovými Vary. Provoz linky je prozatím plánován na období od 18. 7. do 22. 8.

Na zavedení nové linky se domluvil náměstek hejtmana Jakub Pánik se zástupci společnosti Terma Travel Group AG, s představiteli letecké společnosti AZAL a s vedením letiště.

Linka z Baku a zpět bude létat jednou týdně, vždy v sobotu v podvečer. Prodej míst na uvedené lety byl zahájen a místa je možné si rezervovat na stránkách letecké společnosti AZAL nebo v cestovní kanceláři. Časy odletů jsou k dispozici na stránkách karlovarského letiště.

 „Domníváme se, že subjekty cestovního ruchu v regionu musejí aktivně vyhledávat nové příležitosti a trhy, zejména v situaci, kdy se musíme vyrovnávat s propadem poptávky na ruském trhu. Naše společnost se proto rozhodla zariskovat a podpořit lety z destinace, kde spatřujeme velký potenciál rozvoje. A protože se jedná o nový projekt, jsme připraveni se podílet na pokrytí nákladů této letecké linky až do výše 50 %. Věříme, že se nám touto cestou podaří přilákat novou a atraktivní klientelu do Karlových Varů, a tak se nám tato investice v budoucnu vrátí,“ uvedl předseda představenstva společnosti Terma Travel Group AG a zároveň honorární konzul Ázerbajdžánu, Fakhreddin Mirzoev.

„Naše letecká společnost uvažovala o zavedení letecké linky do Karlových Varů již v roce 2011, kdy se dokonce uskutečnilo několik letů. Tehdy jsme však vyhodnotili, že pro náš rozvoj na českém trhu bude výhodnější spolupráce s ČSA a zejména možnost využívat pražské letiště jako tranzitní bod pro naše cestující. To stále platí, ale myslíme si, že nastala doba k tomu, abychom se pokusili rozšířit nabídku našich služeb i o tak atraktivní destinaci, jakou pro občany Ázerbajdžánu představují Karlovy Vary. K našemu rozhodování nepochybně přispěla i ochota naších partnerů, společnosti Terma Travel, Karlovarského kraje a společnosti Letiště Karlovy Vary s. r. o. podílet se na nákladech těchto letů a tím nám pomoci v pokrytí nákladů na provoz linky,“ řekl ředitel zastoupení AZAL – Azerbaijan Airlines v České republice, pan Nadir Safarov.

„Provoz této nové letecké linky, který umožnila spolupráce mezi touroperátorem, leteckou společností a krajem, respektive letištěm, které Karlovarský kraj vlastní, je dobrým příkladem toho, jak by měl do budoucna probíhat rozvoj leteckých linek, spojujících náš region s okolním světem. Je třeba aktivně spolupracovat a vyhledávat nové příležitosti, ale současně je třeba i do takových linek investovat, jak to ukázali naši partneři. Ale ani my nezůstáváme pozadu. Lety do Baku kraj nebude dotovat, ale podpoří je formou mimořádných slev pro uvedené linky na našem letišti v celkové výši přes 125 000 korun. Věříme, že podobný postup v budoucnu může být impulzem pro další rozvoj turistického ruchu regionu a další rozvoj letiště,“ doplnil Jakub Pánik, náměstek hejtmana Karlovarského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama