ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2011 16:36:59

Nebyl jsem a ani nemohl být „na tajné schůzce“ v centru Prahy

Nebyl jsem a ani nemohl být „na tajné schůzce“ v centru Prahy

Prohlášení poslance Borise Šťastného ke schůzce v Obecním domě v Praze

Přes mé opakované dementi již týden některá média stále dokola uvádějí, že jsem byl dne 28. listopadu 2011 účasten „schůzky náměstka policejního prezidenta s vysokými politiky a lobbisty v Obecním domě". Informaci jako první přinesl deník Blesk, od kterého ji přebírají ostatní média a informace jsou stále více a více zkreslovány.

Důrazně již poněkolikáté prohlašuji, že žádné schůzky, tak, jak je popisována některými médii, jsem se nezúčastnil.

Jak Blesk sám uvedl a na fotografiích zdokumentoval, lobbista Roman Janoušek z údajného tajného setkání z Obecního domu odjížděl v 15:13 hod. V inkriminovanou dobu jsem se však prokazatelně nacházel na zcela jiném místě Prahy, a to na interní klinice Ústřední vojenské nemocnice v Praze 6 (cca. 14:30 až 15:10).

Na to, že jsem nebyl a ani být nemohl v tu samou dobu „na tajné schůzce" v centru Prahy, existují svědci včetně primáře oddělení, předpokládám, že jsem natočen na různých kamerách vojenské nemocnice, mé auto projelo hlavní vrátnicí vojenského objektu, v informačním systému nemocnice nepochybně existuje časem opatřená lékařská dokumentace, v daný čas mi byl vystaven i recept. Navíc, náhodnými svědky mohou být samotní novináři, se kterými jsem si v témže čase cestou z domova do nemocnice permanentně telefonoval. Je to například redaktor Lukáš Bek z Práva (cca 14:00 až 14:15) nebo redaktor Jan Martinek z Lidových novin (cca 14:15 až 14:30). Z ÚVN jsem zamířil na tenis do sportovního areálu v Záběhlicích, což je možné taktéž dokázat.

Opakovaně sděluji, že jsem šel do jedné z volně přístupných restaurací Obecního domu v době cca od 17:30 hod. do 19:00 hod. na kávu s dvěma kolegy z ODS, a to starostou Richterem a náměstkem ministra obrany Blažkem.

Prohlašuji opětovně, že jsem se ten den v Obecním domě nezúčastnil žádného jednání, jednám v kanceláři, ne po restauracích.

Prohlašuji, že jsem se v Obecním domě nezúčastnil žádné schůzky s lobbisty, navíc v době medializované schůzky lobbisty Janouška, tak, jak byla zachycena v Blesku, jsem prokazatelně v Obecním domě vůbec nebyl a ani být nemohl.

Prohlašuji, že taktéž jsem v Obecním domě neměl žádnou schůzku ani jednání s panem Husákem. Když jsem ho krátce před mým odchodem v restauraci potkal, pouze jsem se s ním pozdravil, což považuji za slušnost a samozřejmost.

MUDr. Boris Šťastný
poslanec PS PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama