MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 7:30:33

Boj s exekutory stále jen slovy

Boj s exekutory stále jen slovy

Chování soukromých exekutorů v naší zemi je konstantním problémem a KSČM se mockrát pokusila změnit jejich současné postupy a pravomoci, aby nedocházelo k mnohým lidským neštěstím a zjevným nespravedlnostem.

Dlouhodobě se snažíme o novou úpravu, ale resistence je veliká. Nyní jsme podali návrh, který obsahoval pravidla jako například, že bude exekutor moct zabavovat pouze věci, které prokazatelně patří dlužníkovi, dlužník bude mít možnost při exekuci nemovitosti nejdříve prodat nemovitost za tržní cenu nebo hodnota zabavených věcí musí co nejvíce odpovídat dluhu. Zkrátka se snažíme, aby postup byl takový, že bude spravedlivě vymáhán dluh. Je i v zájmu věřitele, aby nebyly například nemovitosti dlužníka prodány pod cenou, protože pak nemusí být jeho pohledávka plně uspokojena. Vládní koalice se ústy Jiřího Dienstbiera vyjádřila proti tomuto návrhu KSČM na zásadní úpravu současné podoby exekucí (samozřejmě klasickým odůvodněním o formálních nedostatcích). Je otázka, zda to je prostě z důvodu, že vláda bude chtít s exekutory bojovat pouze slovně (s čekáním, jak dlouho jim to budou lidi věřit), ale ve skutečnosti exekutorskou lobby bude chránit. Nebo je to jednoduše z důvodu, že vládní koalice chce zamítat všechny návrhy, které nevzniknou z vládního lůna a zkráceně řečeno provozuje takzvanou nulovou toleranci.  V minulosti si sociální demokraté na takové jednání stěžovali, když byli v opozici. Politické kultuře to nepřidává a návrhy by měly být posuzovány podle toho, jestli pomůžou našim občanům a ne podle toho, kdo je autorem.  


MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama