MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2021 9:21:00

Očkování lidí bez registrace v budějovickém OČKU funguje

Očkování lidí bez registrace v budějovickém OČKU funguje

První zájemci o očkování bez registrace se shromáždili již před půl devátou ve středu 28. července u vchodu do OČKO centra na českobudějovickém výstavišti.

 Personál jim vyšel vstříc a přístup k vakcinaci jim proto umožnil již o půl hodiny dříve, oproti avizované deváté hodině. Do 10 hodin se podařilo naočkovat více než 70 lidí a přes dvacet jich v tu dobu čekalo ve frontě.

„Mám radost z toho, že systém vakcinace lidí bez registrace funguje. Dává nám to jen za pravdu, že naše rozhodnutí poskytovat tuto službu v již zaběhlém českobudějovickém OČKU bylo ve finále správné,“ uvedl hejtman Martin Kuba, který sem zavítal krátce pro desáté hodině.

Kuba zároveň naznačil, že očkování bez registrace by v brzké době mohlo být zavedeno i v jihočeských okresních městech. „Včera jsme o tom mluvili s řediteli tamních nemocnic a všichni jsou na to připraveni. Řekli jsme si jen, že počkáme, jak se bude situace vyvíjet tady v Českých Budějovicích,“ nastínil hejtman.

Krajský koordinátor očkování pro Jihočeský kraj Petr Studenovský pak sdělil, že pro první tři dny plánované vakcinace bez registrace jednorázovou látkou Janssen má českobudějovické očkocentrum k dispozici zhruba 1 300 dávek s tím, že po středě jsou následné termíny v pátek 30. července od 15 do 19 a v sobotu 31. července od 9 do 19 hodin. Poslední očkování v daný den je zahájeno vždy nejpozději půl hodiny před koncem provozní doby stejně jako při očkování objednaných osob. „Další dávky očkovací látky Jansenn máme již objednány a včas zveřejníme, kdy se jimi bude možné v následujících dnech nechat naočkovat,“ dodal Studenovský.

Očkování bez registrace se netýká samoplátců a osob do 18 let věku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama