Petr Sadovský

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2022 21:55:50

Plíživě se vracíme zase do devadesátek

Plíživě se vracíme zase do devadesátek

Komentář na facebookovém profilu k EET

Musíme se naučit říkat si pravdu, a ne vztekle házet s plným kyblíčkem jak malé dítě.

Zavedení EET mělo největší vliv na přímé důchodové daně. Evidování tržeb má však také významný vliv na výběr daně z přidané hodnoty.

Budete zvyšovat dobu odchodu do důchodu, protože nemáte peníze? Na druhou stranu se vzdáváte dobrovolně příjmů. Proč? Ani jedna věc není potřeba.

Implementace EET sliboval rovné podmínky na trhu pro všechny účastníky prostřednictvím odstranění nerovných podmínek v boji s konkurencí. A to se podařilo.

V souvislosti s elektronickou evidencí tržeb byla zavedena snížená sazba DPH v oblasti stravovacích služeb z 21 % na 15 %.

Již po prvním měsíci, při srovnání prosince 2015 a prosince 2016 byl zaznamenán nárůst tržeb o 100 %. Vzrostl zájem o registraci k DPH o 100 %. Proč asi.

A na konec. Zavedení elektronické evidence tržeb jednoznačně přináší rovné podmínky pro hospodářskou soutěž, tím že všechny podnikatele nutí k poctivému placení daní, čímž zavedení EET odstranilo konkurenční výhodu nepoctivých podnikatelů, kteří si krátili daňovou povinnost.

Mělo to pozitivní vliv nejen na státní rozpočet, ale také je to společně s kontrolním hlášením jeden z účinných prostředků v boji proti daňovým únikům. Zavedení EET splnilo svůj cíl.

Takže se plíživě vracíme zase do zlatých devadesátek že?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama