MVDr. Přemysl Rabas

  • Chomutov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 22:40:00

Hodně důvodů k distancování se od olympiády v Číně

Hodně důvodů k distancování se od olympiády v Číně

Komentář na facebookovém profilu k Olympijským hrám v Číně.

 Státem organizované násilí na Ujgurech, uzavření Tibetu a ničení místních tradic, věznění politických oponentů, skrytá kolonizace Afriky nebo šíření dezinformací v demokratických zemích a koneckonců i popravy oponentů na sportovních stadionech – je opravdu hodně důvodů k distancování se od olympiády, kterou si místní režim přisvojil jako nástroj ke zlepšení své pošramocené pověsti.

Jsem opravdu rád, že jsme v Senátu dnes podpořili Dhönduba Wangčhena, tibetského režiséra a bývalého vězně čínského režimu. Ten společně  s Whangpo Thetongem z organizace Campaign for Tibet (ICT) navštívil Česko v rámci evropské tour, při které přesvědčuje vlády a zákonodárce k politickému bojkotu pekingských olympijských her.

Český Senát byl jednou z prvních parlamentních komor na světě, která k neúčasti politiků na čínských hrách vyzvala. Celý Senát se na tom usnesl už loni.

Podívejte se na záznam pondělní tiskové konference po senátním setkání s tibetskou delegací.

Další informace jsou ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama