RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2019 11:51:05 - Anna Marie K.

Proč se někdo vůbec zabývá takovými nesmysly, jako

že vaječný koňak nesmí obsahovat mléko? Já doma používám kondenzované a je to dobré.
Nebo že by lidé měli platit povinné ručení i na elektrokolo? Vždyť ho využívají často starší lidé. Kde na to mají brát?
A kdo má vlastně v tom Bruselu rozhodující hlas? Neměli byste to být vy poslanci, když máte mandát od lidí? Co má co nějaká komise nebo soudy předkládat nějaké návrhy? Kdo se je o to prosil? Myslíte, že lidé budou chtít za těchto podmínek v EU zůstavat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2019 23:06:35 - RNDr. Pavel Poc
 To jste mně zaskočil. Musel jsem si njít o co jde, protože Parlment se ničím takovým nezbývá a ani jsem o tom nevěděl, než jsem našel "poplach" v Českýcm médiích. Zjistil jsem ve zkratce toto: nějaká Braniborská firma (Německo) vyrábí vaječný likér. Saská firma taky. Sasíci to začali pančovat mlíkem a Braiboři je žalovali u zZemského soudu v Hamburku. Zemský soud to musel rouzhodnout a tak se zeptal Soudního dvora EU v Lucemburku, jestli je nějaký konečný seznam co má obsahovat likér, kterému se říká "vaječný". Soudní dvůr odpověděl, že ano a že povolenými přísadami pouze ty, které vypočítává evropský zákon o likérech: alkohol, žloutek, bílek, cukr nebo med a přírodní aroma. Mléko v tom seznamu není a tím pádem když do toho někdo přidává mléko, bude tomu muset říkat jinak. Asi tak. A protože asi někteří výrobci v Česku to taky pančují mlékem, tak je z toho poprask. My se tím skutečně nezabýváme, to je čistě konkurenční boj mezi likérkami. Pokud jde o povinné ručení na elektrokola, tak to byl spíš divný výklad návrhu Evropské komise a v Parlamentním výboru IMCO jsme to včera definitivně zabili. Nic takového nebude.