Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2020 12:01:07

V přísných opatřeních proti šíření koronaviru vládu podporuji

V přísných opatřeních proti šíření koronaviru vládu podporuji

V přísných opatření proti COVID-19 českou vládu plně podporuji - berte prosím nákazu koronavirem vážně a kašlete na pořádání různých párty a akcí!

 Opravdu to není žádná běžná chřipka se zvýšenými teplotami, jak se některým původně zdálo. 


Teorie o tom, že se musí nakazit určité množství obyvatel, a pak si vytvoříme imunitu, jsou "skvělé". Ale každý, kdo si tím prošel, Vám potvrdí, že se nejedná o žádnou lehkou nemoc, ani když máte štěstí a probíhá mírně. Pro ty, kteří mají narušenou imunitu, to může mít vážné až fatální důsledky.


Doporučuji proto teď nikam nejezdit, pokud vyloženě nemusíte. Počty v Itálii, Španělsku i Německu rychle stoupají - zkuste si je srovnat s počty před 14 dny:

1. Čína: 81 286 nakažených, 3 259 mrtvých, úmrtnost 4,01 %
2. Itálie 47 021 nakažených, 4 032 mrtvých, úmrtnost 8,57 %
3. Španělsko 21 571 nakažených, 1 093 mrtvých, úmrtnost 5,07 %
4. Německo 19 848 nakažených, 68 mrtvých, úmrtnost 0,34 %

V tuto chvíli jde o to maximálně zpomalit šíření viru, aby nedošlo ke kolapsu zdravotnictví, jako tomu bylo v Číně a je teď v Itálii nebo i ve Španělsku. Proto jsou přijímány všechna ta přísná opatření. V momentě, když se nemoc rozjede, tak už bude pozdě. Nepřejde to za 14 dní, jak si někteří mylně myslí!

Ať už zákaz vycházení bude nebo ne, mělo by to svou logiku, protože řada lidí prostě nic nedodržuje - příkladů v médiích najdete tisíce. Můžete opakovat, že nikdo nemá chodit bez roušky. Oni stejně nic neuposlechnou a budou se dál chovat tak, jako by se nic nedělo. Tím pak ohrožují nejvíce starší a nějak nemocné lidi. Proto v tomto naprosto podporuji to, co říká vláda. KARANTÉNA JE NEJLEPŠÍ PREVENCE. 

Ano, celá záležitost bude mít vliv na ekonomiku. O tom se teď moc nemluví. Malé a střední firmy jsou bez zakázek, problémy začnou mít OSVČ. Proto vítám a podporuji i kroky vlády k tomu, aby se udržela pracovní místa. Má to svou logiku. 

Dnes se mluví o schodku 200 mld. Ale je otázka, zda to opravdu bude stačit? Všechny tyto věci se začnou jasněji ukazovat v květnu. A do té doby musíme přijmout celou řadu opatření, které by měly následně pomoci ekonomiku z útlumu rychle nastartovat. A k tomu potřebujeme i trochu štěstí a hlavně optimismus. 

Pamatujete ekonomickou krizi z roku 2008/9? Tehdy to bylo také obrovsky těžké a zvládli jsme to. Věřím, že zvládneme i tuto krizi, která se na nás valí. Ale musíme si pomáhat a být trpělivý. Proto pokud nemáte práci, zkuste hledat u těch, kteří práci mají. Jakékoliv weby a aktivity na sdílení nabídky a poptávky práce jsou v tomto směru vítány.

A jedna věc závěrem. Nezapomínejme říkat druhým lidem slova: Děkuji, mám Tě rád a jak Ti mohu pomoci. Nic nás to nestojí, ale možná tím dáme lidem více, než kdybychom jim v současné době dali všechny peníze celého světa.

Přeji hezký den a veselou mysl! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama