Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2020 17:13:54

Dívejme se na svět reálnýma očima

Dívejme se na svět reálnýma očima

Dívejme se na svět reálnýma očima a hledejme především pozitiva.

V poslední době se vzhledem k rozšíření sociálních sítí můžeme dozvědět spoustu věcí. Některé odpovídají realitě, jiné slouží pouze k účelové manipulaci. A tak se dovídáme ,,zaručené“ zprávy, které nás často naplní beznadějí. Dívejme se na svět reálnýma očima a hledejme především pozitiva. I tak má náš denní život k řešení spoustu problémů.

Podle výsledků průzkumů jsou příjmovou chudobou ohroženy ,,jen“ 3, 4 % pracujících. Prý je to jeden z nejlepších výsledků v EU. Přesto je však třeba zdůraznit, že např. ženy mají o 22 % menší platy nežli muži. Největší problémy mají matky samoživitelky a osamělé důchodkyně. Výdaje na bydlení a další položky na chod nijak výjimečné domácnosti jsou pro ně velmi zatěžující. Jsou také rozdíly mezi podmínkami života lidí v různých oblastech naší republiky. Venkovské destinace jsou mnohem chudší než např. Praha nebo Brno.

Zlí jazykové tvrdí, že podnikání v Česku není vůbec procházka růžovou zahradou a člověk musí být připraven na všechno. V poslední době opět na povrch vyplouvají různé skupiny tzv. šmejdů a snaží se nabízet nejen zboží, ale i služby. Zvláště u seniorů mnohdy dosáhnou svého cíle. Jejich nabídky z energetické oblasti jsou podvodné a často způsobí, že přechod k jiným dodavatelům energií vytáhne lidem z peněženek více peněz nežli platili u původního dodavatele. Také různé nabídky ,,zaručeně“ působících léků na internetu za nehorázné vysoké ceny působí problémy. Víra v zázračné uzdravení je velmi silnou motivací ke koupi a těmto obchodníkům nese velké peníze. Proto je dobře, pokud zvláště starším lidem pomohou děti nebo známí vysvětlit, že tyto zdánlivě výhodné nabídky jsou pouze cestou k obohacení lidí, kteří v sobě nemají ani kousek slitování.

Pokoutný prodej různých léků prostřednictvím internetu velmi narůstá. Mnohdy se jedná i o prášky na které může vzniknout závislost. Nejlepším řešením je navštívit příslušného lékaře a nepodléhat tomu, že si podle sociálních sítí dokážeme sami diagnostikovat své potíže a najít způsob léčení.

KSČM dlouhodobě prosazuje nejen bezplatné, ale i dosažitelné zdravotnictví. V menších městech často vzniká problém, že k nejbližšímu lékaři je daleko. Chybí praktičtí lékaři, dětští specialisté, často z měst mizí i pohotovostní služby. Proto je nutné se co nejvíce zasadit o nápravu stávající situace.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama