Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2020 16:45:59

Současný stav se nedal předvídat

Současný stav se nedal předvídat

Všichni jsme tajně věřili, že se koronavirus zastaví před hranicemi České republiky. Téměř ve všech krajích se ale již objevili lidé s touto nákazou. Opatření, které vláda České republiky nařídila jsou jedny z nejpřísnějších v Evropě.

Všichni jsme tajně věřili, že se koronavirus zastaví před hranicemi České republiky. Téměř ve všech krajích se ale již objevili lidé s touto nákazou. Opatření, které vláda České republiky nařídila jsou jedny z nejpřísnějších v Evropě.

Zákazy kulturních, sportovních akcí, omezení provozu restaurací, doporučení necestovat do ohrožených oblastí, zavřeny jsou základní, střední, vyšší odborné školy a vysoké školy, vybrané oblasti uvažuji o uzavření škol mateřských. V Brně se uzavřely bazény a toto je doporučeno i soukromým vlastníkům. Nemusí se nám to vše líbit. Opatření jsou však nutná k zamezení nekontrolovatelného šíření této nákazy.
Dopad na občany může být tíživý. Zvláště pro osamělé lidi, matky samoživitelky a seniory bude problém s domácím rozpočtem. U některých komodit totiž hrozí zdražování. Je však třeba také konstatovat, že se stát snaží pomoci. Dokonce jsme zaznamenali omezení různých politických výpadů jednotlivých uskupení proti sobě a schodu v tom, že situaci je třeba razantně řešit. Máme před sebou ještě dlouhou cestu a nedokážeme odhadnout, kdy tyto karantény a další šíření viru bude skončeno.

Přesto však nezapomínejme i na naši práci. Máme před sebou krajské a senátní volby a tím nejpádnějším argumentem, který občané vnímají je dobře odvedená práce v jejich prospěch. Život v obcích a městech se nesmí zastavit. Snažme se rozumnou formou při dodržování všech nařízení v rámci hygieny pomoci těm, kteří naši pomoc potřebují.

Nejohroženější skupinou jsou senioři. I oni teď mají omezenou možnost navštěvovat různé akce a zůstávají tak často sami. Snažme se tedy s nimi prostřednictvím telefonu, e-mailu nebo sociálních sítí hovořit, zeptat se co potřebují a nebo si jen tak popovídat. Ani v této hektické době by nikdo neměl zůstávat sám.

Věřme, že se život brzy vrátí do normálních kolejí a my nepocítíme příliš velké ztráty v ekonomické sféře. Ať už se jedná o podniky nebo soukromé domácí finance.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama