Mgr. Michal Pobucký, DiS.

primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2020 16:03:06

Šijte roušky, nestyďte se a noste je

Šijte roušky, nestyďte se a noste je

Primátor Michal Pobucký vyzývá občany, aby při pohybu na veřejnosti nosili roušky nebo si alespoň šátkem zakryli nos a ústa. Mohou tak zabránit možnému dalšímu šíření koronaviru.

„Někteří sice namítnou, že rouška nechrání před chycením nemoci, že pomáhá pouze těm, co už jsou nemocní zabránit takovému šíření. A přesně to je ten důvod. Nemusíte mít teplotu ani jiné příznaky, ale nemoc už můžete mít a klidně ji šířit dále. Pokud máte roušku, tak se toto šíření omezí,“ říká primátor Michal Pobucký.

Roušky jsou nedostatkovým zbožím, primátor už ale o víkendu na sociální síti vyzval občany města, aby se k situaci nestavěli laxně a roušky začali šít doma. Odezva byla velmi pozitivní. Občané města si ihned na sociálních sítích začali sdílet střihy na roušky a radili si. Zároveň se dotazovali, kde by bylo možné ušité roušky odevzdat, aby se dostaly těm, kteří si je sami ušít nemohou nebo neumí. Na magistrátu proto vzniklo sběrné místo.

„Krizový štáb města dnes zřídil sběrné místo pro ušité roušky, a to na magistrátu. Zájemci mohou kontaktovat odbor bezpečnostních rizik na čísle 773 788 654,“ řekl primátor Pobucký s tím, že roušky by dostali zejména sociální pracovníci, kteří by je dále poskytli potřebným.

„Ušité odevzdané roušky bude město prát a žehlit ve svých zařízeních, proto není nutné je po ušití takto upravovat. Samozřejmě, zbrusu novou látku je nutné před šitím vyprat, aby se vysrážela a nestalo, že po vyprání se rouška takzvaně srazí, tedy zmenší, anebo zdeformuje,“ řekl náměstek primátora Jakub Míček.

„Lidé se už teď do výzvy aktivně zapojují. Roušky nejen šijí a nabízejí zdarma ostatním, ale také je začínají nosit, a to je to nejdůležitější. Nestydět se a s rouškou vyjít na ulici,“ dodal primátor Pobucký, který jde příkladem a bez ušité roušky nevychází z domu ani kanceláře. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama