Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2020 10:40:32

Situace je v posledních dnech složitá

Situace je v posledních dnech složitá

V posledních letech jsme nic podobného nezaznamenali.

Vláda se snaží tento nepředvídatelný stav zvládnout. V posledních letech jsme nic podobného nezaznamenali. Jsou však situace, které nelze pochopit. Profesor Roman Prymula je epidemiolog a stojí v čele ústředního krizového štábu, na svých bedrech tak má úkol, který by mu neměl nikdo závidět. Proto jsou k nevíře útoky některých rádoby odborníků z mediální oblasti, kteří hledají co by tomuto lékaři vyčetli.

Jedním z momentů je i výčitka, že byl voják. Mnohdy máme vzor v Americe, kde právě armáda a její představitelé požívají bezmeznou úctu. Je tedy naprosto nepochopitelné, že zájem některých se netýká jak České republice pomoci, ale spočívá v tom, jak dehonestovat jednoho z výrazných odborníků. Možná by si měli vzít příklad z herce Hrušínského, který se omluvil za kritiku vlády kvůli koronaviru. Útočení a politikaření v této době je hodné hlubokého opovržení. Jednotlivci se snaží pomoci. Stovky z nich šijí vlastní roušky a pokud to jen trochu jde rozdávají je i lidem v okolí.

Města a obce se proměnily v zóny duchů. Lidé vycházejí ze svých domovů jen v nejnutnějších případech. Je třeba složit poklonu těm, kteří v této době pracují a udržují tak chod státu. Pomalu a jistě jsme pochopili, že rouška má smysl.

Nejohroženější skupinou jsou senioři. A to nejen v rámci nákazy koronavirem, ale i v případě že zůstávají osamoceni. Známe-li někoho takového ve svém okolí využijme telefonů, e-mailů a snažme se aspoň takto umožnit jim kontakt s okolním světem. Nikdo by neměl zůstat sám. Následky koronaviru jsou těžké pro všechny.

Vzájemná pomoc je proto nezbytná. Každý jistě máme ve svém okolí někoho, kdo pomoc a zájem potřebuje. Paralýza, kterou nám způsobily nutné zákazy a doporučení nás nesmí ochromit. Naštěstí po celé republice nacházíme dobrovolníky, kteří pomohou s nákupem, donáškou léků a vyvenčí i psa. To jistě zvláště senioři ocení. Ale i v těchto případech je bezpodmínečně nutné dodržovat hygienické pokyny a neriskovat šíření nákazy.

Lidé, kteří zatajili návrat ze zahraničí, následně se u nich objevil koronavirus, jsou hodni odsouzení. Jejich sobeckost znepříjemnila mnohým z jejich okolí život. Také ti, kteří s rouškami doslova šmelí, nabízí je za přemrštěné peníze a vydělávají na bezmoci jiných se snad nedají ani lidmi nazvat.

Poděkování patří všem, kteří přes složitou situaci zajištují chod naší republiky.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama