Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2020 4:49:00

Navrhneme na státní vyznamenání Tomáše Cihláře

Navrhneme na státní vyznamenání Tomáše Cihláře

Do 17. dubna 2020 mohou poslanci předkládat návrhy na státní vyznamenání. Hnutí STAN navrhne osobnosti, které se svými činy v těžkém krizovém období spojeným s epidemií koronaviru zasloužily o výraznou pomoc českým spoluobčanům.

 Jedním z takových lidí je biochemik a virolog Tomáš Cihlář.

„Pan Cihlář je světově uznávaný biochemik, který se podílí na vývoji přípravku remdesivir. Tento lék se ukázal jako potenciálně účinný k léčbě koronavirové infekce a zaměstnavatel pana Cihláře, firma Gilead Sciences, jej poskytla k experimentálnímu využití nejen v Číně, ale také v 50 dalších státech včetně České republiky,“ zdůvodňuje svůj návrh na státní vyznamenání předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„I přes nezpochybnitelné úspěchy a intenzivní práci, která v těchto těžkých chvílích pomáhá lidem na celém světě, je Tomáš Cihlář stále velmi skromným člověkem. Můj velký obdiv i respekt si zaslouží, stejně jako celá řada dalších lidí, jenž za naše zdraví bojují každý den v předních liniích,“ říká Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama