Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2020 17:21:00

Časy, kdy česká vláda skákala, jak v Moskvě písknou, jsou dávno pryč

Časy, kdy česká vláda skákala, jak v Moskvě písknou, jsou dávno pryč

Podpora na facebookovém profilu starostovi Prahy 6 Ondřeji Kolářovi.

Po odstranění Koněvovy sochy musí čelit absolutně neopodstatněným výhrůžkám nejen od rozhořčené skupiny zdejších uctívačů Kremlu, ale především od nejvýše postavených politiků Ruské federace. Kvůli této agresi ze strany Putinova režimu se musí několik týdnů skrývat bez možnosti trávit čas se svou rodinou a žít normální, svobodný život. Je to pro mě něco nepředstavitelného.

Doufal jsem, že s 20. stoletím skončí i tyhle agresivní praktiky pod rudým hávem. Neskončily. Jen změnily barvu. Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se provinil pouze tím, že vykonal rozhodnutí Zastupitelstva městské části. Tak to v demokratickém státě chodí. Kvůli tomu teď čelí bezprostředním výhružkám. Nelíbí se mi to, v takovém prostředí žít nechci. Nechci se vracet zpět do minulosti a zažívat znovu časy, kdy každý den ve strachu čekáte až zaklepou i na vaše dveře.

V Rusku na začátku dubna schválili zákon, podle kterého hrozí až pět let vězení pachatelům poškozování válečných hrobů a pomníků, a to jak v Rusku, tak v zahraničí. Ondřej Kolář nic nepoškodil, jen pomník na rozhodnutí Zastupitelstva Prahy 6 přestěhoval. Ale především – Ruská federace nemůže vymáhat vlastní a zjevně účelový zákon na NAŠEM území. Jsme svobodná země. Putin a jeho stoupenci si neuvědomují, že časy, kdy česká vláda skákala, jak v Moskvě písknou, jsou dávno pryč.

Krok Ruské federace je agresivní zásah do vnitřní suverenity České republiky, který ohrožuje i bezpečnost českých obyvatel. V první linii jsou nyní demokraticky zvolení pražští politici. Žádám proto Tomáše Petříčka i celou Vládu České republiky, aby situaci nebrali na lehkou váhu. Rád slyším o ochraně jak pana starosty Koláře, tak i starosty Pavla Novotného a primátora Zdeňka Hřiba. Ještě raději uslyším o rázných krocích vůči návštěvníkům s jedy v kufříku (pokud se tato skutečnost potvrdí).

Držím palce Ondřejovi, Pavlovi i Zdeňkovi, aby tohle nepředstavitelně stresující období zvládli. Jejich ohrožení je ohrožením demokratických hodnot. Jejich strach je strachem nás všech. Strachem o svrchovanost České republiky a svobodu jejich občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama