Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2020 12:16:28

Každý den se něco děje

Každý den se něco děje

V současné době se plní veřejný prostor výkřiky...

V současné době se plní veřejný prostor výkřiky starosty Novotného. Je to jako cílená hra, která má odpoutat pozornost od skutečných denních problémů. A tak místo řešení dneška se mnozí dohadují s člověkem, který reprezentuje pravicovou ODS a odvádí pozornost od podstatných věcí.

Ponechme historii historikům a uvědomme si, že žádné výkřiky a vulgarity starosty Řeporyjí nic nezmění na tom, jak před léty ve skutečnosti vše probíhalo. Je úsměvné, když Pirátská strana dojde k závěru, že úspěch premiéra Babiše způsobuje dobrý marketing. Je to vskutku objevné poznání. Měli by si však také uvědomit, že přes všechny výtky je tato současná vláda ochotná diskutovat nad řešením problémů a skutečně se snaží v rámci svých možností občanům pomoci. Nutné je však podotknout, že tolerance KSČM vládě způsobila, že jsou jednotliví ministři tlačeni soustavnými apely poslanců KSČM k plnění daných slibů. A to je myslím pozitivum, kterého jsme dosáhli po dlouhé době.

Předchozí pravicové vlády nikdy neřešily skutečné potřeby lidí v naší republice. A tak na místo hloupých výpadů řeporyjského starosty je nutné zamyslet se nad tím, co bude dál. Stoupá nezaměstnanost, matky samoživitelky přemýšlí, jak nakrmit děti, jak zaplatit nájem a energie. Pokud nedojde k podpoře firem nastane se vší pravděpodobností skokový nárůst nezaměstnanosti. Nelze spoléhat na otřepanou formulaci, že trh vše vyřeší. Podařilo se vcelku dobře zvládnout koronavirovou pandemii. Je však otázkou, jak bude stav pokračovat po dalším uvolňování. Život již nikdy nebude stejný, jako před atakem tohoto viru. Odborníci přiznávají, že kolektivní imunita je mizivá.

Dalším problémem, který jsme dlouhodobě neměli je rekordní sucho. Jak dopadne sklizeň ovoce, zeleniny ale i dalších zemědělských komodit nedokáže dnes nikdo předvídat. A s tím již dnes souvisí stoupající ceny potravin, ovoce a zeleniny v obchodní síti.

Proto pečlivě zvažujme, co nás čeká při podzimních krajských a senátních volbách a jakým směrem budeme svou práci zaměřovat. Mnohé z toho, co se přihodilo díky pandemii nebylo možné předpokládat. Věřme, že společně dokážeme vrátit život do běžných kolejí.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama