Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 10:25:59

Jak je to s demokracií a vyslovením názoru?

Jak je to s demokracií a vyslovením názoru?

V poslední době vyplouvá na povrch spousta problémů.

V poslední době vyplouvá na povrch spousta problémů, ať už se jedná o inventuru nákupů ochranných pomůcek ministerstvem zdravotnictví, problémy s vyjadřováním člena Rady České televize Zdeňka Šarapatky, postoje ministra zahraničí Petříčka či zvyšující se problém nezaměstnanosti v některých regionech České republiky.

Člověk by si pomyslel, že věcí k řešení je skutečně nadmíru. Patrně k tomuto názoru dospěli i ti, kteří se zabývají politikou. A pokud se problém týká přímo jich samotných nebo jejich politického subjektu hledají zástupné problémy a nebo, co hůř, je přímo vytvářejí. Diskuze ve sněmovně často sklouzávají do jiných dimenzí, než je původně určený program. V tom případě není se co divit, že předsedající odebere zmíněnému slovo, což se stalo v rámci vystoupení poslance Jana Lipavského. Vojtěch Filip, 1. místopředseda Sněmovny jej upozornil, že vybočil z tématu schůze. Slovo mu skutečně odebral. Jeho rozhodnutí odsouhlasila převaha poslanců přítomných ve Sněmovně. Přesto se opozice především TOP 09, Piráti a ODS snaží obvinit místopředsedu Filipa z podjatosti. Když si projdeme veřejný prostor najednou zjistíme, že útoky nejen na předsedu KSČM, ale i stranu jako takovou se množí. Vyplývá z toho otázka, jestli jde o cílenou kampaň určité skupiny před krajskými a senátními volbami a jaký má cíl?

KSČM se totiž podařilo prosadit body volebního programu, které bezprostředně pomáhají lidem. A tak někdo pojal patrně strach z možného úspěchu této strany v krajských a senátních volbách. V tomto případě se odpůrci neštítí použít jakékoliv prostředky, aby stranu oslabili a dehonestovali v očích občanů.

V současné době se útoky soustředí na Vojtěcha Filipa. Překrucování jeho slov vytrhávání z kontextu se stává pravidlem tohoto nefér boje. Kdo bude další obětí?

Věřme, že lidé si dokáží udělat obrázek sami a nebudou podléhat uměle vytvářeným rádoby kauzám. Možná by si všichni měli uvědomit, že přednost před vzájemným ,,bojem“ má řešení skutečných problémů a těmi největšími, které se teď na nás hrnou je zvyšování nezaměstnanosti, ohrožující sucho a propad příjmů firem i živnostníků. Tato témata je nutné bezodkladně řešit.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama