RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2012 10:19:06

Ne ACTA, řekli v Bruselu socialisté a demokraté

Ne ACTA, řekli v Bruselu socialisté a demokraté

Na odmítnutí dohody ACTA se dnes v Evropském parlamentu dohodli představitelé druhé nejsilnější parlamentní frakce socialistů a demokratů.

„Důležité právo na ochranu duševního vlastnictví je ve smlouvě zastíněno možnými hrozbami pro občanská práva a internetové svobody,“ řekl David Martin, zpravodaj Evropského parlamentu k ACTA.
 
Socialisté a demokraté se shodli na tom, že je potřeba bojovat proti padělání zboží a je třeba vylepšit regulaci digitálního prostředí. Ovšem tyto dvě věci musí být oddělené a zásahy do jejich fungování musí být zcela transparentní. „Evropský parlament nemá pravomoc změnit znění dohody ACTA. Jediné odpovědné rozhodnutí, které můžeme učinit, je proto dohodu odmítnout,“ říká europoslanec Pavel Poc (ČSSD).

O osudu smlouvy ACTA, která má mimo jiné regulovat internet, bude napřed v Bruselu do konce května hlasovat parlamentní výbor pro mezinárodní obchod. Plenární zasedání Parlamentu má říci smlouvě ACTA konečné slovo do začátku léta.

1024x768 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama