Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2022 22:21:00

Kraj chystá projekty sociální prevence za více než 337 milionů

Kraj chystá projekty sociální prevence za více než 337 milionů

Královéhradecký kraj bude usilovat o finanční podporu z Operačního programu Zaměstnanost+ Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky.

 Připravovaný projekt podpoří financování sociálních služeb v příštích třech letech částkou více než 337 milionů korun.

Kromě stávajících kapacit sociálních služeb podpoří i jejich další rozvoj. „V souvislosti s reformou psychiatrické péče projekt cílí na posílení služeb, které podporují sociální začleňování osob s duševním onemocněním. Významná část finančních prostředků bude směřovat do služeb, které podporují samostatné bydlení a sociální rehabilitaci osob se zdravotním postižením. Navýšení poskytovaných služeb je v souladu s krajskou strategií v oblasti sociálních služeb do roku 2026,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Kraj v rámci projektu podpoří 30 služeb zajišťovaných na celém území Královéhradeckého kraje. Kromě již zmiňovaných služeb pro osoby s duševním onemocněním a zdravotním postižením projekt podpoří osoby ohrožené sociálním vyloučením ze socioekonomických důvodů prostřednictvím azylových domů či sociálních rehabilitací. Podpory se dočká i intervenční centrum zajišťující psychologickou a sociálně právní pomoc obětem domácího násilí. Hlavním cílem projektu je zapojení osob ohrožených sociálním vyloučením do běžného života a trhu práce.

„Projekty financované z evropských fondů jsou pro nás příležitostí k dalšímu rozvoji sociálních služeb. Ty budeme financovat prostřednictvím veřejných zakázek. V rámci nového programovacího období chceme zmodernizovat způsob financování sociálních služeb zapojených do projektu, abychom lépe zajistili jejich stabilitu a rozvoj,“ uvedla Martina Berdychová jeden z přínosů projektu.

Na financování projektů se bude podílet Královéhradecký kraj desetiprocentní spoluúčastí. Projektovou přípravu bude zajišťovat odbor sociálních věcí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje společně s Centrem investic, rozvoje a inovací (CIRI). Podpora sociálních služeb by měla být probíhat od 1. října 2022 do 30. září 2025.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama