Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2022 6:50:00

Krásné vyřezávané betlémy, stará řemesla a autentické stroje

Krásné vyřezávané betlémy, stará řemesla a autentické stroje

Komentář na facebookovém profilu k Rodinnému Muzeu řemesel v Letohradě.

 Regionální poklady #2 Rodinné Muzeum řemesel v Letohradě.

Říká se, že řemeslo má zlaté dno a z vlastní zkušenosti se pod tohle přísloví mohu podepsat. S rodinou rekonstruujeme už pár měsíců svůj dům a řeknu vám, že sehnat v dnešní době šikovného řemeslníka je jednoduše k nezaplacení. Lidi nejsou a mladým se do řemesla nechce.

Právě i proto jsem se vydal na posledním předprázdninovém výjezdu po našem krásném Pardubickém kraji do Letohradu, kde sídlí místní Muzeum řemesel a ve kterém je toho opravdu spoustu k vidění. Můžete si zde prohlédnout výstavy kočárů, krásné vyřezávané betlémy, stará řemesla a autentické stroje, jako jsou katry, soustruhy, pily a mnoho dalšího, které ještě nedávno využívali různí mistři.

Jsem moc rád, že jsem mohl osobně poznat majitele muzea pana Tecla s jeho manželkou. Muzeum provozují soukromě, jak se říká na vlastní triko. Rozhodně to nedělají kvůli zisku, tohle musí dělat člověk srdcař. Pokud budete mít cestu kolem, rozhodně neváhejte a zastavte se na prohlídku. Slibuji, že to skutečně stojí za to - tohle místo patří mezi poklady našeho kraje.

Manželé Teclovi si ovšem nemohou dovolit nějakou výraznější propagaci a je proto škoda, že o tomto místě  mnoho z nás příliš neví. Myslím si, že Pardubický kraj by měl pumpovat méně peněz do soukromých lyžařských středisek a více se zaměřit na takováto místa a mnohem více je propagovat, podporovat a pomáhat jim.

Oblast cestovního ruchu a turismu má v gesci radní pan Alexandr Krejčíř. Rád bych se proto s ním setkal a zjistil možnosti, jak kraj může podobným místům pomáhat a co pro ně může udělat. Sledujte můj facebook, o dalším vývoji vás budu informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama