Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2022 10:46:00

Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem

Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem

Pátým nejlepším zadavatelem veřejných zakázek v kategorii malých měst v České republice je podle odborné analýzy ZINDEX Valašské Meziříčí. V rámci regionu se pak jedná o bezkonkurenčně nejlepší výsledek.

ZINDEX hodnotil celkem 74 veřejných zakázek v objemu bezmála 840 milionů Kč, které radnice vypsala v období od ledna 2019 do června 2022 včetně. K těm nejvýznamnějším se řadila desetiletá smlouva na provozování MHD uzavřená se společností TQM - holding s.r.o. nebo například kompletní revitalizace náměstí, kterou provedla firma PORR a.s.

Podle analýzy veřejných zakázek soutěžených jednotlivými městskými úřady v České republice za období posledních tří let – takzvaného ZINDEXu, dosáhlo Valašské Meziříčí skvělého hodnocení 79 %. „Oproti roku 2020 jsme si polepšili o celých 5 % a umístili se na 5. příčce mezi 218 zadavateli v kategorii malých měst s ročními nákupy mezi 30 až 300 miliony korun. V žebříčku nejvyšší konkurence nám s 88 % patří dokonce 3. příčka, což je skvělé. Jedná se o výborné hodnocení, které odráží zodpovědné hospodaření radnice s veřejnými prostředky a skvělou práci našeho právního oddělení,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek. Cílem analýzy, která prošla připomínkováním expertní skupiny Ministerstva pro místní rozvoj, není hledání senzací, ale konstruktivní zpětná vazba zadavatelům i občanům. Město Valašské Meziříčí z ní tak vyšlo jako Dobrý zadavatel veřejných zakázek, u kterých je dostatečná konkurence. Z analýzy rovněž vyplynulo, že dodavatelé kladně hodnotí profesionalitu radnice jakožto zadavatele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama